Birminghams beste mot Rooney & co

Mange av våre utlånte spillere var i aksjon denne helga.

Derby County 2-2 Birmingham City

Teden Mengi var i fjor utlånt til Wayne Rooneys Derby County, og nå er han lånt ut til Lee Bowyers Birmingham ut sesongen.

Søndag ettermiddag så det ut til at Mengi & co var i ferd med å vinne komfortabelt på Pride Park, men to sene Derby-mål sørget for at det ble 2-2.

Med rundt et kvarter igjen av kampen gikk et hardt skudd fra kort hold fra ex-red Tom Lawrence via hånden til Mengi og over, og Derby ropte på straffespark, men uten å få det.

Så vil nok en del Birmingham-supportere også mene at utligningsmålet på overtid skulle vært avblåst for farlig spill, med en fot som nesten traff Mengi i hodet, men dommer blåste ikke for det heller, og alt i alt var nok 2-2 et ganske rettferdig resultat.

Mengi fikk karakteren 7,5 på spillerbørsen til Birmingham Mail, og var med det Birminghams bestemann. De roser ham for bruken av tempoet sitt, og for at han alltid så ut til å ha en fot eller et hode for å holde Derby unna.

Cardiff City 2-1 Nottingham Forest

Nottingham Forest ville gått opp på femteplass med seier borte mot formsvake Cardiff, men det ble ingen god dag for Steve Coopers mannskap, som til tross for et overtidsmål måtte reise tomhendte hjem til East Midlands.

Det målet var et cornermål etter et flott slått hjørnespark av James Garner, som altså fikk en målgivende pasning.

Garner spilte hele kampen for Forest, og fikk karakteren 5 av Nottingham Post. Det høres ikke så bra ut, men i det minste var det bare innbytter Keinan Davis (som headet Garners hjørnespark i mål) som fikk bedre karakter (5,5).

Nottingham Forest v Luton Town - Sky Bet Championship
SLO TIL MED MÅLGIVENDE PASNING: Men det ble tap for James Garner & co.

Ross County 3-3 Rangers

Amad Diallo fikk nemlig en pangstart på sitt låneopphold i Rangers i lørdagens bortemøte med Ross County, selv om kampen til slutt endte med en noe skuffende poengdeling.

Angriperen scoret kampens første mål, før han senere var blant de siste Rangers-spillerne på ballen før de regjerende skotske ligamesternes andre scoring.

Allerede etter drøyt fire og et halvt minutt satt scoringen på første forsøk for Uniteds utleide lånesoldat. Målet var riktignok av det enkle slaget – Diallo trengte ikke gjøre mye annet enn å dytte Joe Aribos pasning over målstreken.

Likevel må det ha vært en utrolig god følelse for ivorianeren og han måtte tross alt også bruke farten og timingen sin for å være i rett posisjon til rett tid.

Rangers-ledelsen skulle dog ikke vise seg å vare. I løpet av fem små minutter rett før halvtimen snudde Jordan White og Regan Charles-Cook stillingen fra borteledelse 1-0 til 2-1 i favør Ross County.

Målfesten hadde likevel bare så vidt begynt og etter pause skulle Diallo igjen være involvert i en Rangers-scoring. Kantspilleren dro seg fint inn fra høyresiden og fyrte av et skudd hjemmekeeperen måtte slå ut igjen i farlig område.

Der kjempet Ryan Kent ballen til James Tavernier, som utliknet for gjestene.

Involveringen skulle også bli noe av det siste Diallo foretok seg i Dingwall, ettersom han måtte ut med en skade kort tid etter, midtveis gjennom omgangen.

Kampen gikk mot Rangers-seier etter Connor Goldsons krigerscoring få øyeblikk senere, men seks minutter på overtid sørget Matthew Wright for 3-3 og ett poeng til hvert av lagene.

Manchester United Training Session
TILBAKE: Amad Diallo har trent seg opp igjen etter et langt skadeavbrekk og nå har han også fått debuten sin på utlån hos de skotske seriemesterne.

Det har ikke kommet noen oppdatering på skadesituasjonen til kantspilleren, men uansett omfang, kan han trøste seg med gode skussmål fra sin trener, Giovanni van Bronckhorst.

– Du kunne se kvaliteten hans. Han scoret det første målet, var veldig god til å komme seg fri på andre stolpe og du kunne se hva han har å komme med, sier Van Bronckhorst.

Også lokalpressen har rosende ord å komme med om lørdagens unge debutant.

– Det var ikke bare målet som imponerte. Unggutten bragte også en gnist av kreativitet til Ibrox-lagets angrep, skriver David Irvine i Glasgow Times.

Fansiden Ibrox News omtaler Diallos debut som en «perfekt start» og gir ham 9 på børsen.

Bristol Rovers 1-0 Walsall

Reece Devine fikk også sin debut lørdag, da hans Walsall gjestet Bristol i League Two.

20-åringen startet på venstrebacken, uten at det står som står i lokalavisene tyder på at han hadde noen stor påvirkning på kampen, verken den ene eller den andre veien.

Devine skal ha skapt en halvsjanse med et godt slått hjørnespark, uten at lagkamerat Donervon Daniels klarte å sette ballen i mål.

Tottenham Hotspur U23 v Manchester United U23: Premier League 2
TILBAKE I ENGLAND: Utlånet til skotske St. Johnstone ble ingen suksess. Nå er Reece Devine i stedet utlånt til Walsall i League Two.

Det skulle straffe seg, ettersom vertenes Aaron Collins benyttet seg av en blunder fra Devines forsvarskolleger og scoret kampens eneste mål med bare sekunder igjen av ordinær tid.

Walsall har fortsatt en luke på ti poeng ned til nedrykkssonen, men med fem strake ligatap bør West Midlands-laget snart få fart på poengsankingen før det virkelig begynner å brenne.

Hull 2-0 Swansea

Di’Shon Bernard fikk ikke møte United-kollega Ethan Laird da sistnevntes nye klubb, Bournemouth, tok imot Bernards Hull foregående helg. Lørdag fikk Bernard i stedet møte Lairds gamleklubb, Swansea, og det resulterte i tre nye poeng for tigrene fra øst-England .

Hull har erstattet trener Grant McCann med georgiske Shota Arveladze siden forrige kamp, uten at det ser ut til å ha endret Bernards status som fast på laget. Vår mann i Hull spilte nemlig 90 minutter, slik han har hatt for vane å gjøre.

Reading v Hull City - Sky Bet Championship
SOLID: Di’Shon Bernard er sentral i et forsvar som nå har holdt nullen i tre ligakamper på rad.

Tom Eaves og Keane Lewis-Potter sto for målene, mens Bernard og forsvarskollegene sørget for å holde Hulls tredje strake null på nivå to i England.

Forsvareren belønnes med 8 på børsen til Hull Daily Mail:

– Så alltid ut til å være på rett sted til rett tid og leser tidvis spillet veldig godt, er noe av det skribent Barry Cooper skriver om 21-åringen.

Doncaster 1-3 Plymouth

Ethan Galbraith spilte hele kampen for Doncaster lørdag, uten at han klarte å hjelpe sitt lag til seier mot Plymouth.

Det åpnet lovende for et Rovers-lag som scoret ved Branden Horton etter ti minutter, men bortemål fra Luke Jephcott, Joe Edwards og Jordan Garrick sørget til slutt for tre bortepoeng i South Yorkshire.

Queens Park Rangers v Manchester United - Pre-season Friendly
GIKK PÅ TAP: Nå begynner det å se tungt ut for Ethan Galbraith og Doncaster.

Uniteds utlånte midtbanespiller skal ha skapt en sjanse med et hjørnespark, uten at det ble noe ut av det.

Doncaster ligger helt på bunnen av League One-tabellen og er avhengige av å begynne poengplukkingen for å unngå nedrykk.

Celtic 1-0 Dundee United

Dylan Levitt ble den store helten da Dundee United tok seg videre fra ekstraomgangene i den skotske cupen forrige helg, men denne gangen ble det i stedet et tungt tap for Uniteds utlånte midtbanemann.

Den walisiske landslagsspilleren spilte samtlige 90 minutter pluss tillegg for sitt lag, men klarte ikke hindre tittelkandidatene fra Glasgow i å score kampens ene og avgjørende mål helt på tampen.

Manchester United U23 Training Session
BLE HELT I CUPEN: Men Dylan Levitt klarte ikke å dra en ny vidunderscoring ut av hatten mot Celtic.

Tam Courts’ menn sliter nok likevel ikke med motivasjonen før neste kamp – tirsdag venter nemlig lokalderbyet mot Dundee på Dens Park.

Mansfield 2-0 Leyton Orient

Mansfield er derimot i kjempeform – rekordform, faktisk. Lørdag tok Nathan Bishop og hans lagkamerater sin åttende strake seier i League Two og det er klubbrekord, ifølge Mansfield selv.

Laget er nå oppe på sjetteplass på Englands fjerde høyeste nivå og er dermed på kvalikplass med en margin på tre poeng.

Bishop skal ha bidratt med minst én kvalifisert redning under lørdagens seier.

Andre:

Ethan Laird er fortsatt ute med skade og gikk følgelig glipp av Bournemouths seier over Barnsley.

De fleste store europeiske ligaene har pause denne helgen. Det betyr at spillere som Axel Tuanzebe, Brandon Williams, Anthony Martial og Facundo Pellistri ikke spiller for sine utlånsklubber.

Sistnevnte har i stedet fått sin landslagsdebut for Uruguay.