Dommerfeil, straffebom og Palace-kontringer

United tapte 1-2 etter overtidsmål av Palace.

United stilte med samme lag mot Crystal Palace som mot Wolverhampton – og dessverre ble det også poengtap igjen – denne gangen ble det ikke et eneste poeng.

United lå under i store deler av kampen etter at Palace kontret seg i ledelsen etter svakt forsvarsspill av United. Daniel James så ut til å redde uavgjort noen minutter før slutt, men Van Aanholt avgjorde på overtid for Crystal Palace.

Maguire opphevet offsiden

Uniteds første avslutning kom med en McTominay-heading over mål etter seks minutter.

Etter ti minutter fikk United en stor sjanse da Maguire brøt høyt, før han slo en fin gjennombruddspasning til Rashford, som dessverre var i ubalanse i skuddøyeblikket.

I det 17. minutt kom United enda nærmere, da Daniel James plutselig fikk ballen i god scoringsposisjon. Dessverre klarte Van Aanholt å kaste seg foran for å hindre waliseren.

United fortsatte å være best, men etter litt over en halvtimes spill var det heller Crystal Palace som tok ledelsen. Victor Lindelöf tapte en hodeduell mot Jeffrey Schlupp, og Harry Maguire opphevet offsiden, og Jordan Ayew var gjennom, og han var kald alene med David de Gea.

Straffer og ikke-straffer

Palace var også nær 2-0 rett etterpå mot et rystet United, mens Palace nok var heldige som slapp unna rødt kort da Gary Cahill felte Martial på vei gjennom.

I det 55. minutt ble Anthony Martial revet ned i Palace-feltet, uten at Paul Tierney valgte å peke på straffemerket – og til TV 2-kommentatorenes forbløffelse ble ikke feilen rettet opp av Craig Pawson i VAR-rommet.

Etter 68 minutter kom derimot straffesparket. McTominay viste vilje, og ble felt i Palace-feltet, og da var ikke Tierney i tvil.

Denne gangen var det Rashfords tur, og dette var tydeligvis en sånn dag for Manchester United – straffesparket traff innsiden av stolpen, og gikk ut. Det var nok ikke mange millimeter fra at den lå i nettet, men bom var det uansett.

I det det så ut til å ebbe ut i 0-1, så utlignet Daniel James etter finfint United-spill.

Håpet var United-scoring på overtid, men dessverre var det heller Palace som hadde et mål til på lager. Van Aanholt dunket til, og De Gea slapp den under seg, og United ble straffet brutalt av et Crystal Palace-lag som var svært så effektive.

Luke Shaw måtte ut med skade i førsteomgangen, noe vi har skrevet mer om her.