På tide med revansje, Romelu?

Forrige gang Romelu Lukaku spilte europeisk Supercup gikk det skeis.

Det stod 2-2.

Alt skulle avgjøres på straffer.

Det var Jose Mourinho mot Pep Guardiola, like etter at begge hadde byttet ut Real Madrid og Barcelona med henholdsvis Chelsea og Bayern.

Mourinho ville vinne, han ville ta skalpen til erkerivalen sin og hente nok et trofé til CVen sin.

Etter ni straffer ledet Bayern 5-4.

Så tuslet 20 år gamle Romelu Lukaku frem, spissen som var tiltenkt rollen som Chelseas nye Didier Drogba, spissen som kunne bli Chelseas spydspiss i et tiår fremover.

Manuel Neuer var motstander.

Lukaku skjøt til høyre for seg selv, innenfor stengene, men Neuer slang seg samme vei.

Og reddet.

Belgieren tok seg fortvilet til rastaflettene.

Bayern-spillerne jublet.

Chelsea fortvilte.

Fire dager etter sendte Mourinho så belgieren på utlån til Everton, og året etter solgte Mourinho ham.

Det misbrukte straffesparket ble Lukakus siste spark i Chelsea-trøya, og etterpå ble det spekulert i at Mourinho ga ham opp der og da, rett og slett på grunn av straffesparket. Man får bare en sjanse med Mourinho, ble det sagt – og Lukaku hadde misbrukt sin.

Senere ble det bildet ganske så nyansert.

Lukaku selv sa ikke så mye om det, noe Mourinho mislikte. Han ønsket å få frem at den unge spissen ble så preget av straffemissen at han trengte litt tid bort fra Chelsea, at han generelt spilte med for høye skuldre og satte for store krav til seg selv.

The Independent skriver om hendelsen tirsdag, at mye kunne vært annerledes om Lukaku hadde scoret. Da hadde han kanskje blitt i Chelsea. Diego Costa ville kanskje aldri ankommet Stamford Bridge, ei heller Alvaro Morata. Kanskje hadde til og med Jose Mourinho fortsatt vært i Chelsea.

Uansett har Lukaku tirsdag kveld en glimrende mulighet til å legge den brysomme straffe-missen fra 2013 bak seg.

I Everton fant han nemlig selvtilliten igjen.

Det ble 15 ligamål på 29 starter i første sesong, ti mål året etter og så 18 og 25 mål de to siste sesongene før sommerens overgang til United.

I sommer er det blitt tre United-scoringer, mot Real Salt Lake, City og Vålerenga, men det knyttes fortsatt en spenning til om Lukaku virkelig er den spissen som kan bidra til at United tar skrittet opp blant Europas beste igjen.

Tirsdag får han en første sjanse til å vise det, i sin offisielle debut som United-spiller.

Etter skuffelsen i Praha for fire år siden, så ville intet vært bedre om Lukaku avsluttet kampen med jubel – og ikke skuffelse – etter denne Supercup-finalen.