Tar farvel på søndag

Den medisinske testen er unnagjort. Søndag drar Wayne Rooney tilbake til Carrington for å ta farvel med lagkameratene.

Wayne Rooney forlot i kveld Evertons treningsfelt Finch Farm etter å ha gjennomgått den medisinske testen før han presenteres som Everton-spiller.

Rooney forlot Finch Farm sammen med agenten Paul Stretford, men tok seg også tid til å stoppe og signere et par Everton-drakter for fansen som hadde møtt frem.

Fredag meldte Manchester Evening News at avtalen mellom United og Everton i praksis er gjort, etter gjennombrudd i forhandlingene.

Ved 17-tiden lørdag, meldte den samme avisen at Rooney hadde ankommet Finch Farm i Halewood som er Evertons treningsanlegg.

Ved 20.00-tiden forlot Rooney Evertons treningsfelt, og nå er det bare et spørsmål om tid før tidenes toppscorer i United igjen presenteres som Everton-spiller.

Når en eventuell annonsering skjer, er foreløpig usikkert, men det kan skje allerede i kveld.

Alt tyder nå på at Romelu Lukaku og Wayne Rooney går hver sin vei, og at det bare er et spørsmål om tid før begge overgangene blir offisielle.

DEN SISTE KAMPEN: Europa League-finalen blir etter alt å dømme Rooneys siste kamp for United.

BBC: – Avtale nær

BBC -journalist Simon Stone skrev fredag at Rooney ser ut til å returnere til Everton gratis i løpet av de neste få dagene.

Det skulle da være en stille optimisme om at en avtale var nær, og at Rooney ønsker å returnere til Goodison Park til tross for interesse fra andre klubber.

United vil kanskje finansiere litt av lønna hans, men ut fra Stones formuleringer ser det ikke ut til at det er snakk om et lån.

Det er ikke snakk om noen overgangssum for United-kapteinen, noe som skal ha påvirket Lukaku-forhandlingene, selv om Stones kilder igjen presiserer at avtalene ikke er tilknyttet hverandre.

– Halverer lønna

Daily Mail skriver at Wayne Rooney halverer lønna ved å gå til Everton.

Samtidig kommer United til å betale ned på det siste året av Rooneys kontrakt, noe som kan koste klubben £15 millioner. Det skal være snakk om en lojalitetsbonus (som er en ordning som ikke tar høyde for hva Rooney gjorde før han signerte kontrakten) i tillegg til lønna.

Det skal sies at denne informasjonen ikke kommer fra en av de som følger United tettest for avisa.