Øyeblikket der tvilen forsvant?

AVISRUNDEN: Her er hva noen av de engelske avisene skrev etter 2-1-seieren.

United-spillerne jublet, United-supporterne jublet og Mourinho jublet. Men hva sa egentlig de engelske avisene om seieren mot Middlesbrough?

Luke Edwards, Daily Telegraph

Om noen fortsatt trengte å bli overbevist om at José Mourinho er den rette manageren for Manchester United, så kan kanskje denne dramatiske seieren være øyeblikket der tvilen forsvant.

Da publikum brølte, og hans navn ble sunget, føltes det som om United-supporterne forelsket seg i sin portugisiske manager, og han begynner med å tilbakevise myten om at han er i ferd med å miste sin magiske touch.

Om Mourinho er tilbake, så er United tilbake også. Tilbake på vinnersporet, tilbake med dramatiske comeback, tilbake med seiere som blir sikret sent og tilbake som Champions League-utfordrer.

josemourinho-650-x-358
RETT MANN: José Mourinho.

Rob Dawson, Manchester Evening News

anthonymartial-650-x-358
BLIR: Anthony Martial.

Fem ting vi lærte:

• Martial skal ikke forlate United. Sevilla ønsker seg kanskje Martial, men om han fortsetter slik skal han ikke dra noe sted.
  • Pogba modner. Med press på sine skuldre om å skape noe de siste ti minuttene, ville det vært enkelt for Pogba å få panikk. I stedet for sendte han en nydelig ball til Zlatan Ibrahimovic før Martials mål, før han dukket opp med seiersmålet.
  • God dekning er viktig. Van Gaal hadde ofte få spillere på benken kapabel til å endre en kamp. Men på stillingen 0-1 kunne José Mourinho kaste på Rashford og Mata [Mata kom inn før 0-1, men det er jo bare en detalj, red.anm.].
  • Smalling har en jobb å gjøre. Måten Smalling så Negredo heade ballen ned til Leadbitter på, vil ikke ha fylt Mourinho med tillit.
  • Herrera er en kapteinstype. Herrera fikk kapteinsbindet da Smalling gikk ut, til tross for at spillere som David de Gea og Zlatan Ibrahimovic var på banen [det var vel heller Antonio Valencia som endte opp med kapteinsbindet, ikke Ander Herrera, så akkurat dette poenget fra lokalavisa blir kanskje litt malplassert etter akkurat denne kampen, red.anm.].
smalling-650-x-358
HAR EN JOBB Å GJØRE: Chris Smalling.

Jamie Jackson, The Guardian

gettyimages-630720122
MINNET OM DET BESTE: José Mourinhos Manchester United.

Her kom en spennende avslutning som minnet om det aller beste fra Manchester United, med to sene mål på to minutter som forandret tap til en seier av det beste slaget.

Dette hadde fremstått som enda et kapittel i fortellingen om hvordan José Mourinhos lag ikke kunne veksle dominans inn i tre poeng etter uavgjortresultat mot Burnley, Arsenal, Stoke og Everton.

Middlesbrough tok ledelsen gjennom Grant Leadbitter med en fjerdedel av kampen igjen, og ledet fortsatt med seks minutter igjen. Siden Zlatan Ibrahimovic hadde hatt en helt lovlig scoring annullert i førsteomgang av dommer Lee Mason, for et høyt spark, hadde Mourinho og hans lag all grunn til å føle seg snytt.

Anthony Martial utlignet før Paul Pogbas heading med fire minutter igjen sendte Old Trafford-publikummet til himmels. Martials mål kom etter en nedheading fra Ibrahimovic, mens Pogbas vinnermål ble skapt av en fin høyrefotcross fra innbytter Juan Mata.