Owen: – Anderson var for slapp

Michael Owen mener Anderson manglet dedikasjon til å bli den spilleren alle trodde han skulle bli.

Han kom til Manchester United som 19-åring og forsvarte umiddelbart prislappen på 25 millioner pund.

Han spilte 181 kamper for klubben, vant Premier League fire ganger og scoret i en straffesparkkonkurranse i Champions League-finalen.

Likevel står United-karrieren til Anderson igjen som en slags fadese.

Owen: – For avslappet

Ifølge Michael Owen, som spilte tre sesonger med Anderson, var det mangel på driv og dedikasjon som gjorde at det brasilianske talentet aldri ble den spilleren alle trodde han skulle bli.

– Uten å være for generaliserende, hadde han den brasilianske mentaliteten, sa Owen til nettstedet SportsJOE i forbindelse med et reklameoppdrag i Dublin.

– Han var en ganske avslappet fyr, kanskje for avslappet til tider. Han elsket livet når han hadde en ball i beina, men brydde seg ikke om styrketrening eller andre ting egentlig. Det var en langsom prosess når han skulle tilbake fra skade.

– Han var en veldig god spiller, men hadde han hatt en mer drivende mentalitet, kunne han blitt fantastisk.

Anderson: – Ville gjort mer for meg selv

Nylig var Andy Mitten, som blant annet skriver for united.no, i Brasil og intervjuet Anderson om United-tiden.

– Jeg synes jeg har hatt en veldig god karriere. Jeg hadde sukess med Gremio, Porto og Manchester United. Det er ikke enkelt å være så lenge i Manchester som det jeg var når du er brasilianer. Jeg returnerte til Brasil etter å ha vært borte lenge. Jeg ønsket å være nær familien min, vennene mine og barna mine.

– Jeg ville gjort mer for meg selv, svarte Anderson på spørsmål på hva han ville gjort annerledes i United.

– Og jeg ville vært mer forsiktig med skader, men bortsett fra det er det ingenting jeg angrer på. Jeg elsket å være i Manchester United. Jeg kan fortelle barna mine at jeg vant Premier League fire ganger.

I ESPN-intervjuet snakker for øvrig Anderson også om sitt forhold til Sir Alex Ferguson, David Moyes og Louis van Gaal.

I dag er Anderson utlånt til Coritiba fra Internacional.

Noe av det brasilianeren huskes best for etter United-karrieren er episoden i Bolivia da han måtte byttes ut etter 37 minutter og få tilført surstoff.