– Overrasket over at han ikke har fått sjansen

Axel Tuanzebe venter fortsatt på sin første start for United i Premier League.

Etter en svært lovende sesongoppkjøring har det vært benkesliting for Axel Tuanzebe etter at Harry Maguire kom til klubben.

Han var heller ikke med i noe landslagstropp denne gangen, men bildene av unggutten under landslagspausen viser at han hvert fall ikke har ligget på latsiden. Kanskje han forbereder seg hardt til sin første start for sesongen mot Leicester, nå som det ser ut som at både Aaron Wan-Bissaka, Diogo Dalot og Luke Shaw er ute.

Forrige sesong hadde han et svært vellykket låneoppold i Aston Villa, og det var lenge usikkert om det lånet skulle forlenges eller om Ole Gunnar Solskjær ville satse på han i United denne sesongen. Som kjent, så endte med sistnevnte, uten at Tuanzebe har fått sjansen ennå.

Det stusser forrige sesongs forsvarspartner, Alan Hutton, over i et intervju med Football Insider.

– Jeg er overrasket over at han ikke har fått en skikkelig sjanse i United ennå, men jeg er helt sikker på at den vil komme snart, sier Hutton.

Han tror uansett ikke at det påvirker Tuanzebe negativt. Til det er han altfor profesjonell ifølge fjorårets lagkamerat.

LAGKAMERATER: Axel Tuanzebe og Alan Hutton spilte sammen i forsvarsrekka til Aston Villa i fjor.

– Han er veldig, veldig profesjonell. Alt handlet om fotball for ham. Hvordan han spiste, trente, var på treningsstudio både før og etter øktene hver dag. Han var 100 prosent profesjonell.

Det er heller ikke noe hemlighet at Aston Villa prøvde hardt når det kom til å beholde 21-åringen, noe Hutton kan bekrefte.

– Jeg vet Villa var veldig interesserte i ham, men United ville beholde ham. Det er forståelig siden det er deres spiller, og jeg er sikker på at han kommer til å ha en stor fremtid foran seg.

Høyrebacken ble også spurt om han trodde Villa ville prøve å gå for Tuanzebe igjen i januar, noe Hutton ikke ser på som utenkelig.

– Ja, personlig tror jeg det ville vært en strålende signering, siden han har så mye kvalitet.

– Jeg kan også se det for meg fordi jeg tror at han har lyst til å spille i Premier League hver uke og bli testet skikkelig. Det hadde vært et riktig nivå for ham, mener Alan Hutton.