Overgangssagaen mot slutten

Det ser ut til at United nå endelig kan få sluttført Phil Jones’ overgang for den opprinnelig avtalte summen, etter at spilleren ikke ønsket seg noe annet sted.

Onsdag i forrige uke virket det som om en overgang for Phil Jones fra Blackburn til Manchester United var i boks, etter at Old Trafford-klubben hadde vunnet en drakamp med blant andre erkerival Liverpool om spillerens underskrift. United hadde møtt utkjøpsklausulen på £16,5 millioner i spillerens kontrakt, og Jones’ hadde blitt enig med United om de personlige betingelsene og bestått legesjekken. Det skulle imidlertid vise seg at det ikke var så enkelt.

Overgangen ble nemlig ikke bekreftet av verken United eller Blackburn, og ryktene begynte å surre på hva som var galt. Det kom etterhvert frem at årsaken til utsettelsen var at Blackburns eiere, den indiske Venky’s-gruppen, mente at prisen på £16,5 millioner kun var nok til at United skulle få lov til å diskutere personlige betingelser med spilleren, og at et endelig bud senere skulle forhandles. På grunn av den store interessen for spilleren, mente eierne at de kunne få hele £25 millioner for 19-åringen.

Denne usikkerheten gjorde sågar at Liverpool lørdag sendte inn et bud på £22 millioner pund for Jones, i et siste desperat forsøk på å kunne lokke spilleren til Anfield. Jones stod imidlertid på at han kun ville forlate Ewood Park til fordel for United, noe som ifølge flere engelske medier skal ha vært det endelige slaget som endte Venky’s håp om å få noen ekstra millioner i overgangssum.

Bekreftes i dag?

Ettersom Blackburns eiere nå – etter møter mellom høytstående representanter i begge klubber – skal ha godtatt at de må la Jones gå for prisen som er oppført i klausulen i Jones’ kontrakt, skal det ikke være noen flere hindere i veien før overgangen kan gjøres offisiell.

Dette kan, ifølge The Telegraph, dermed tyde på at overgangen i løpet av dagen kommer til å bli bekreftet fra klubbhold. Avisen skrev dog det samme også i går, søndag, så man skal kanskje ikke være altfor bombastisk når det kommer til tidspunktet for bekreftelsen. Det som imidlertid virker sikkert, er at Phil Jones blir United-spiller, og at overgangssummen blir på £16,5 millioner.

United.no følger utviklingen.