Overgangen i boks!

OPPDATERT: Da er det offisielt: Manchester United bekrefter kjøpet av Phil Jones fra Blackburn. – Jeg gleder meg til de nye utfordringene, sier Jones.

Manchester Uniteds offisielle hjemmesider bekrefter at klubben er enig med Phil Jones om en femårsavtale. Dermed har United gjort sitt første sommerkjøp, og overgangssagaen som har preget nyhetsbildet den siste uken er over.

– Manchester United er henrykte over å kunne annonsere at den er blitt enig med Blackburn om en overgang for Phil Jones, heter det i en pressemelding fra klubben på ManUtd.com.

– Spilleren har bestått en medisinsk test i Manchester forrige uke, og har blitt enig med klubben om en femårskontrakt. Overgangen vil gjennomføres med en gang spilleren kommer tilbake fra landslagsoppdrag.

Allerede onsdag i forrige uke skal Jones etter rapportene både ha fullført den medisinske sjekken og blitt enig med United om de personlige betingelsene. Grunnen til at klubbene har ventet så lenge med å bekrefte overgangen, var at Blackburns eiere ikke var fornøyde med overgangssummen som var oppført i en klausul i Jones’ kontrakt, og forsøkte å presse noen ekstra millioner ut av United.

Nå er partene endelig kommet til enighet, og overgangen er et faktum. Det spekuleres i at Ferguson må punge ut £16,5 millioner for Jones, som for tiden er i Danmark og spiller EM for U21-landslag med England.

Preston-gutten kan spille både stopper og defensiv midtbane, og til tross for at Blackburn slet tungt foregående sesong, gjorde han sakene sine svært godt. Også Liverpool og Arsenal var interesserte i ungguttens underskrift, men Jones var klar på at han ville spille for Manchester United.

– Vi ønsket at han skulle fortsette i klubben, men nå måtte Phil følge hjertet sitt, skriver Blackburn i en pressemelding.

Phil Jones skriver på sin Twitter-profil at han gleder seg til å starte United-karrieren.

– Først vil jeg si at jeg har elsket tiden min i Blackburn og jeg vil alltid være en stor fan, men dette er en mulighet som kun dukker opp én gang i livet. Jeg ser frem til en ny utfording, skriver han.

Kjøpet av storvokste Jones blir forøvrig neppe det siste Sir Alex Ferguson foretar seg på overgangsfronten. Det er nemlig ventet at skotten kommer til å blafre med sjekkheftet i sommer, og engelske medier melder at det også bare er et spørsmål om tid før Ashley Young kommer inn portene på Old Trafford. Også Atletico-keeper David De Gea virker å nærme seg United.