– Ingenting er bedre enn å løpe for laget

Uniteds nye spiss liker å score mål, men liker enda bedre å jobbe for lagkameratene.

I andre del av Edinson Cavanis intervju med Uniteds egne nettsider, forteller uruguayaneren om da Ole Gunnar Solskjær overbeviste ham om å komme til klubben.

Han snakker også om viktigheten av å score mål, hvordan han kan hjelpe Uniteds unge angripere, og om rosen fra Robin van Persie.

Les første del av intervjuet her:
– Jeg gleder meg til å bære drakta med stolthet. Det kommer nærmere dag for dag

Enig med Solskjær

Da Donny van de Beek signerte for United, kom det frem at en samtale med trener Ole Gunnar Solskjær skal ha vært en av de tingene som overbeviste nederlenderen om å komme til klubben.

IMPONERTE DONNY: Ole Gunnar Solskjær overbeviste Van de Beek med sine planer for United. Det samme skal han ha gjort med Cavani.

En slik prat har United-manageren også hatt med Cavani, ifølge uruguayaneren selv.

– Ja, jeg hadde en samtale med treneren, og for å være ærlig var det med på å overbevise meg om å komme til United. Jeg tror det alltid er positivt for en spiller når man har trenerens støtte.

De to er enige om flere viktige ting, forteller Cavani.

– Vi snakket litt om den mentale biten og om hvordan man forbereder seg til kamper, hva det betyr å konkurrere, og hva som er viktig i en gruppe. Man kan si at vi var veldig enige om de tingene vi snakket om og diskuterte, forteller den hårfagre storscoreren og utdyper:

– Ting som selvoppofrelse, forpliktelser overfor sine lagkamerater, å skape en kampånd og å tenke på andre. Dette er ting jeg verdsetter, og når man er enige om disse tingene, synes jeg det får en til å ville være del av klubben enda mer. Da ønsker man å gi sitt beste, trene hardt og forberede seg så godt som mulig.

Mener mål er viktige, men at laget er viktigere

Nå satser målmaskinen på at United-supporterne vil få se ham i storslag i hans første sesong i United-trøya.

– Jeg håper jeg vil score mange mål, og jeg kommer til å jobbe hardt for å gjøre det. Jeg har lyst til å ta med all den harde jobben ut på banen, slik at vi sammen kan utrette store ting for Manchester United.

MÅLSNIK: Det er slik vi er vant med å se Edinson Cavani – jublende etter å ha scoret mål, enten det er for Uruguay eller PSG.

Cavani kan nesten ikke vente med å komme i gang med sin nye klubb, slik at han igjen kan gjøre mål.

– Jeg er så klar for å spille igjen, og med Guds vilje, score mange mål. Det er viktig for alle, også for meg som spiss. 

Til tross for at scoringene er viktig for Cavani, forteller han at laget er viktigere enn den individuelle målstatistikken.

– Jeg er en lagspiller. Jeg er den første til å tro på at alle trenger hverandres hjelp, og at det alltid er slik at man når sine mål lettere når man arbeider som lag. Jeg synes ingenting er bedre enn å løpe for sine lagkamerater. Dersom sluttresultatet er at man får seieren, kan alle nyte det. Det er min livsfilosofi i fotballen. 

Klar til å hjelpe medspillerne

Cavani har blitt nevnt som en potensiell mentor for Uniteds unge angrepsspillere, men storscoreren tror det aller viktigste rådet han kan gi, er viktigheten av å jobbe hardt.

Likevel står han klar til å øse av sin kunnskap, etter halvannet tiår i toppfotballen.

– Jeg kommer hit for å gjøre mitt beste, og jeg er her for å tilby min erfaring til spillergruppa og til manageren. 

LOVENDE UNGDOM: United har en farlig, men relativt uerfaren angrepstrio. Rashford, Greenwood og Martial kan komme til å nyte godt av Edinson Cavanis rutine.

Cavani sier at han vil være behjelpelig dersom noen av hans nye kolleger ber om råd.

– Jeg er veldig klar for å gjøre meg tilgjengelig for mine lagkamerater. Etter det handler det litt om hva de vil ta med seg, og hva de vil la være.

Van Persie-rosen motiverer

Til slutt blir 33-åringen spurt om kommentarene til tidligere United-spiller Robin van Persie. Nederlenderen mente at klubben gjorde en «briljant signering» ved å sikre seg den tidligere PSG-stjernen.

Cavani forteller at kommentarene betyr mye for ham, og at de vil hjelpe ham videre.

– Dette er en av de fine tingene i fotballen, som man tar med seg videre, sier Cavani og fortsetter:

– Slik ting gir motivasjon for veien videre.