– Ordene hans varmet

Memphis Depay finnes ikke bitter på Jose Mourinho.

Til tross for manglende tillit under Jose Mourinho, skryter den nederlandske kantspilleren av Uniteds manager etter at overgangen til franske Lyon.

– Jobbet alltid hardt

Samtidig som Memphis var på legesjekk i sin nye klubb, var Jose Mourinho opptatt av å korrigere det negative inntrykket som mange journalister og fans hadde av den nederlandske vingen.

– Det er noen bilder som er tatt av ham, i en fancy bil eller kledd på en spesiell måte, men det gir et helt feil bilde. Han respekterte alle, han jobbet hardt, han var frustrert fordi han ikke fikk sjanser, men jeg har bare gode ting å si om ham, sa Mourinho til pressen.

Til OL TV, som er Lyons egen tv-kanal, sier Memphis at han satte pris på Mourinhos rosende omtale av ham. 

tr27

FÅ SJANSER: Memphis Depay ble møtt med enorme forventninger da han kom til United. 18 måneder senere ble han solgt til Lyon.

– Det var hyggelig av ham. Da jeg var i Manchester jobbet jeg alltid slik jeg måtte. For meg personlig var det ikke alltid så lett. Jeg trengte å spille, men jeg hadde ikke noe dårlig forhold (til Mourinho, red. anm.), sier Memphis til OL TV.

Memphis ble hentet til United sommeren 2015 etter å ha skutt PSV til ligamesterskapet i Nederland.

Startet bare én kamp

Starten i United-trøyen var oppløftende med to mål og gnistrende spill i Champions League-kvalifiseringen mot Brugge.

Etter hvert fikk imidlertid Memphis langt større problemer med å innfri de skyhøye forventningene.

Etter å ha blitt vraket til troppen som satte kursen mot Wembley og FA-cupfinalen mot Crystal Palace ble det tidlig klart at han ikke ville få noen fremtredende rolle i Mourinho sitt nye lag.

Memphis fikk kun én kamp fra start og det var borte i ligacupen mot Northampton da United vant 3-1. Etter ytterligere syv kamper som innbytter takket United ja da Lyon la i overkant av 20 millioner pund på bordet.

Memphis Depay mot Brugge

STRÅLENDE KAMP: Memphis Depay var glimrende i 3-1-seieren mot Brugge i Champions League-kvalifiseringen. Nederlenderen scoret to mål og var banens suverent beste. Siden gikk det tyngre.

Til tross for en perifer rolle denne sesongen forlater Memphis Old Trafford med de beste skussmål fra Mourinho og nederlenderen gjengjelder skryten.

– Han er en stor trener og en utmerket person. Nå få vi se hvordan jeg spiller her, men uansett er det bra at han har sagt positive ting om meg, sier Memphis.