Opta: Rashford langt fra sitt beste

Den første kampen i 2020 ble ingen hyggelig kamp for Uniteds del.

Arsenal vant 2-0 etter å ha kjørt over United i deler av 1. omgang, og begge målene kom før pause.

Optas tall fra kampen viser også at tydelig United ikke var gode nok de første 45 minuttene.

Langt bak ved pause

United-spillerne sprintet for eksempel 20 ganger færre enn London-laget de første 45 minuttene, før de etter pausepraten sprinter mer enn hjemmelaget de siste 45 minuttene.

United-spillerne løp også halvannen kilometer mindre i 1. omgang.

Arsenal vant også soleklart flest dueller før pause, 60 prosent, mens United vant de fleste duellene etter hvilen.

United tapte altså på mange av de mest sentrale områdene i de første 45 minuttene.

Marcus Rashford kom aldri over 32 kilometer i timen med sine sprinter, og Daniel James stoppet på 34. Mot Burnley var begge to kilometer høyere oppe.

Det kan tyde på at borteseieren lørdag kanskje kostet vel mye i et tøft juleprogram.

BILDET VISER: United hadde til slutt mest ballbesittelse og det var mye mer av spillet som foregikk på den tredelen av banen som var nærmest Arsenals mål enn det var på motsatt side. Viser det at kampen totalt sett var bedre enn mange satt med inntrykk av?

Lite å få fra Rashford og Lingard

Uniteds offensive spillere hadde heller ingen stor dag i gjenvinningsspillet.

Jesse Lingard vant bare én av sine sju dueller i kampen, mens Marcus Rashford vant én av ti. Det betyr at de to nøkkelspillerne for Uniteds offensiv altså tapte 15 av 17 dueller.

Det er ikke alltid de offensive spillerne bidrar mest her, men henholdsvis 14 og 10 i duellsuksess er veldig lavt. Til sammenlikning vant Rashford over halvparten av duellene han var i mot Burnley.

De to gikk heller ikke i en eneste takling, og Rashford vant ikke ballen tilbake en eneste gang i hele kampen. Han endte kun med 14 registrerte balltap.

Jesse Lingard vant den tilbake to ganger, men hadde ni balltap.

Aller verst her var imidlertid rekkekompis Anthony Martial med 0-16 i samme statistikk.

Rashfords treffsikkerhet på pasninger lå også 10 prosent lavere enn den var mot Burnley og hele 20 prosent lavere enn den gjorde mot Newcastle.

Ny sesongrekord

Alt var imidlertid ikke helsvart, og etter 2. omgang var det noe positivt å nevne.

Selv om United ble fraløpt så noterte United-gutta seg for 112,23 kilometer løping, noe som er sesongrekord.

Under tapet mot Watford tilbakela bare United-spillerne 101 kilometer, men i de tre kampene etterpå har de klokket inn på 108, 109 og 112 kilometer. De har også sprintet et tresifret antall ganger i hver kamp, noe som er viktig, selv om de ikke fikk noe tilbake for det onsdag kveld.

Victor Lindelöf og Nemanja Matic vant begge over 70 prosent av duellene de var i, og Andreas Pereira hadde en pasningssikkerhet på 90,5 prosent etter sitt innhopp.

På motsatt side av skalaen var Marcus Rashford med 61,1 prosent i pasningssikkerhet – noe som var 14 prosent bak den nest dårligste, Daniel James.

Mange mener mye om Luke Shaw, men han traff faktisk på 94,3 prosent av pasningene sine på motsatt banehalvdel.

Anthony Martial hadde to nøkkelpasninger i kampen, mens Lingard, Matic, Fred, Shaw og innbytterne Mata og Pereira hadde en hver. Det var dermed like mange nøkkelpasninger i United-laget som det var for Arsenal.

Avslutningsstatistikken var også helt jevn: 10-10 mot mål og 4-4 på mål.