Oppgradert og forbedret kommentarfelt

Kommer torsdag ettermiddag.

Torsdag ettermiddag fikk kommentarfeltet på united.no en ansiktsløftning.

Én av grunnene er at det vil gi oss et par nye sikkerhetstiltak. Vi har de siste månedene både måttet politianmelde et par brukere her på united.no, samtidig som vi ser at noen få er veldig opptatt av å mene ting om hverandre. Den nye karantene-funksjonen betyr at alle som vi mener skaper trøbbel mister retten til direkte kommentering. De må gjerne kommentere, men innleggene kommer da først ut når vi har sett, lest og eventuelt godkjent dem.

Andre grunner er at kommentarfeltet hadde behov for en design-oppdatering, det blir en redigeringsmulighet de første minuttene etter at dere har skrevet en kommentar og kommentar-opplistingen vil nå stort sett følge samme mal som på Facebook – og du kan gi tommel opp eller ned til alle innlegg.

I tillegg får dere under «min side» en egen kommentarfelt-historikk-side – der dere får oversikt over alle deres innlegg. Der vil dere også kunne se nye svar på deres kommentarer, noe som også vil være tydelig på profilbildet deres med en gang dere logger inn hvis dere ønsker en slik varsling.

Vi håper endringene faller i smak – og at alt fungerer. Vi har testet systemet i en periode, men det kan selvsagt dukke opp ting når vi slipper det til så mange.

Opplever du feil – si fra i kommentarfeltet. Får du av en eller grunn ikke verifisert brukeren din bruker du kontaktskjemaet vårt slik at vi får hjulpet deg så fort som mulig.

Her er mer om de ulike endringene.

Verifisering av telefonnummer

united.no er, som veldig mange andre nettsider med kommentarfelt, plaget av «troll» som ser ut til å ønske å ødelegge debatter eller generelt bare skape dårlig stemning. Vi modererer sakene og utestenger etter stadige overtramp, men vi merker at flere opererer med falske profiler. Derfor må vi gå litt strengere til verks og ønsker vi nå å verifisere telefonnummeret før vi slipper til kommentarer.

Det er en enkel prosess ved at du mottar en kode på sms og dette er altså noe ALLE må gjennomføre fra og med i dag.

Kommentarhistorikk

Denne siden finner du ved å trykke på navnet ditt i toppmenyen og velge fanen «Kommentarhistorikk».

Denne siden er tenkt som en samleside, kanskje mest for de aller mest ivrige som kanskje er inne og kommenterer hver eneste dag.

Øverst på siden finner du kommentartråder hvor du har uleste svar. Disse er merket i lys rød og du kan klikke deg rett inn til den aktuelle nyheten og fortsette debatten. Det finnes en egen knapp for å merke alle kommentarer som lest, hvis du heller ønsker det.

Lenger ned finner du en fullstendig kommentarhistorikk, gruppert per nyhet, hvor du kan bla deg bakover i tid og se alle debatter du har deltatt i. Du kan se antall kommentarer du har lagt inn på hver nyhet og åpne og lukke de enkeltvis for å klikke deg videre inn på nyhetene.

 

Tommel opp / ned

Du kan nå velge å gi tommel opp til kommentarer du liker, eller tommel ned til kommentarer du misliker. Tommelen vises rød etter at du har gitt en stemme. Har du trykket feil eller ombestemt deg, kan du trykke en gang til på den røde tommelen.

En totalscore vises ved siden av hver kommentar – men en kommentar kan utad – synlig for dere – aldri få lavere score enn 0.

Innstillinger

Inne på «Min side» under «Kommentarhistorikk» finner du en knapp for innstillinger.

Der har du også noen valg.

Varsling når noen svarer på din kommentar

Huker du av den øverste boksen, vil du se et varsel i toppmenyen (ett tall over antall nye svar dukker opp ved profilbildet ditt) etter hvert som du får svar på dine kommentarer.

Du går så inn på «Kommentarhistorikk» og ser svarene. Derfra kan du klikke deg ut igjen på de enkelte kommentartrådene, eller du kan velge å merke alle som lest med et enkelt klikk.

Huker du av den andre boksen, «Send meg også varsel på epost» så vil du motta en e-post hver gang du får et svar. I e-posten er det en link til det aktuelle svaret.

Filtrere – ikke vise kommentarer under en viss score

Med det nye systemet for tommel opp/ned på kommentarer, kan du også velge å filtrere vekk kommentarer med en lav score. Huk av boksen og skriv inn en minimum score, evt. kan du også trykke på tomlene.

Men merk: Det tar ca. 30 sekunder før filteret aktiveres i kommentarfeltet og konsekvensen er at det altså kan være eks. 50 kommentarer på saken, selv om du bare ser 20 av de – de som innfrir ditt filter med for eksempel «mer enn 5 tommel opp».

Kallenavn

Vi krever fortsatt at du har fullt navn registrert i systemet for å kunne kommentere, men åpner nå opp igjen for kallenavn.

Dette gjøres blant annet fordi vi har sett at enkelte har brukt de ekte navnene til å hetse folk for eksempel på Facebook etter uenighet i vårt kommentarfelt.

Du kan nå velge et kallenavn som vil vises i stedet for ditt fulle navn i kommentarfeltet.

Klikk på navnet ditt i menyen på toppen og gå inn på fanen «Kommentarhistorikk». Der vil du se en link «Velg kallenavn».

MERK: Det er grenser for hva vi godtar av kallenavn også, så bruk sunn fornuft hvis du endrer det. 

 

Du kan også gå inn på «Rediger profil» og sette kallenavn der.

Merk at det ikke er mulig å endre kallenavn senere.

Og merk også: Kallenavnet endres i systemet fra det tidspunktet du endrer det. Så det vil kun være de nye kommentarene som får kallenavnet ditt.

Mulighet for å redigere kommentarer

Dette er noe mange har etterlyst lenge. Vi ønsker ikke at folk skal skifte mening og endre hele kommentaren sin, men vi ønsker at du skal kunne rette skrivefeil o.l. Derfor åpner vi nå for at kommentarer kan redigeres i tre minutter etter at de er lagt inn.

En nedtelling viser hvor lenge du har igjen å redigere og kommentarer som har blitt endret blir merket.

Merk: Det er ikke mulig å slette en kommentar helt. Redigeringsfunksjonen er kun for å redigere.

Andre endringer

Utseende

Kommentarene vises nå i «bokser», slik at det er mye lettere å skille de fra hverandre

Moderering

Vi er fortsatt veldig takknemlige for og avhengig av hjelp til å moderere kommentarfeltet. Dersom dere ser kommentarer som ikke følger reglene, trykk på «Merk som upassende» så vil kommentaren leses av oss og enten slettes eller godkjennes.

Hvis vi ser at et medlem bryter reglene gjentatte ganger, har vi nå muligheten til å sette brukeren i «karantene». Det betyr at alle kommentarer fra dette medlemmet vil leses gjennom av oss før de evt. godkjennes og blir synlige ut på siden. Medlemmet vil da se følgende beskjed i kommentarfeltet.

 

 

Ved å trykke på linken, vil en få opp bakgrunnen for modereringen.

 

Sortering

Som standard vises de nyeste kommentarene øverst, men du kan også velge å sortere på de eldste eller de mest likte.

 

Vi håper at disse endringene vil føre til et bedre og mer levende kommentarfelt til nytte for alle skandinaviske United-fans!

 

Mvh,
Supporterklubben