lisana

Historisk semifinale, men tårer for Naalsund

En strålende kamp av høyreback Ona Batlle.

Seier i FA-cupkvartfinalen, og dermed en plass i semifinalen. For første gang i historien.

En flott scoring av Vilde Bøe Risa, et godt innhopp av Ella Toone og nok et cupmål for Nikita Parris.

Men så altfor mye mer var det vel ikke egentlig å ta med seg for Uniteds kvinnelag søndag.

Norsk skade

Spesielt ikke da norske Lisa Naalsund, som debuterte, tårevåt måtte forlate banen etter bare 26 minutter med en mistenkt hamstring. Naalsund har måttet vente lenge på debuten, og spørsmålet nå er mest hvor lenge hun nå må vente før hun igjen kan spille en tellende United-kamp.

Motstander Lewes ligger kun midt på tabellen i divisjonen under, men de første 45 minuttene så var det ikke mulig å se at United kjempet om ligagullet, og motstanderen burde være enormt mye dårligere.

Batlle stod bak to mål

Det store unntaket var høyreback Ona Batlle, som også sørget for United-ledelsen.

Hun slo flott inn allerede etter åtte minutter, superspiss Alessia Russo fikk foten på ballen og det så ut til å lure keeper da ballen smøg seg inn i nærmeste hjørne.

Senere ble målet imidlertid omgjort til et selvmål, noe som tyder på en touch via en Lewes-forsvarer.

Toone-innhopp gjorde laget bedre

Manager Marc Skinner reagerte på den middelmådige 1. omgangen med å sende innpå Ella Toone i pausen, og med henne på banen kom United seg til flere sjanser.

Det er egentlig utrolig at hun og Batlle ikke klarte å score selv, etter en rekke gode sjanser.

En stor sjanse for Batlle:

Toone var også involvert før 2-0-målet, da hun igjen spilte fri Batlle på høyrebacken som la perfekt inn til Vilde Bøe Risa, som like perfekt stanget ballen i nettet ved første stolpe.

Kombinasjonen Toone og Batlle ble rett og slett for mye for Lewes å håndtere.

Unødvendig baklengs

Så fikk hjemmelaget håp da keeper Mary Earps rotet det til med et for tregt utspill som ble snappet på 20 meter og satt i mål, noe som sørget for 1-2 på lystavla, men til slutt kunne innbytter Nikita Parris sette punktum med 3-1.

Dermed blir det altså semifinale på United, og de trekkes tirsdag morgen klokka 10.15 skandinavisk tid.

Chelsea, Aston Villa og Brighton er også klare for semifinalene.

Lewes 1-3 (0-1) Man. United

FA-cupkvartfinale, The Dripping Pan

G: Le Tissier (90+4)

MÅL: 0-1 Cleverly (selvmål, 08), 0-2 Vilde Bøe Risa (Batlle, 68), 1-2 Kraft (73), 1-3 Nikita Parris (89)

UNITED: Mary Earps – Ona Batlle, Millie Turner, Maya Le Tissier, Maria Thorisdottir (Aoife Mannion 65),– Katie Zelem, Lisa Naalsund (Hayley Ladd 27)  – Lucia Garcia (Ella Toone 46), Vilde Bøe Risa, Martha Thomas (Nikita Parris 65) – Alessia Russo (Rachel Williams 86)

Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley,  Estelle Cascarino, Adriana Leon,  Aissatou Tounkara

90+8: Sjanse for United. Mannion frem til Parris, som igjen fant Toone, men avslutningen ikke god nok.

90+4: Gult kort Le Tissier. Sparket bort ballen på et frisparkt til Lewes.

89: 1-3 Parris. Jager på en en langpasning i bakrom, header ballen foran seg og forbi forsvareren, kommer alene med keeper skrått og scorer sikkert. Dermed har hun scoret i alle FA-cupkamper til nå.

88: Sjanse for United. Toone flott gjennom til Parris, men hardt presset alene med keeper skyter hun utenfor.

86: Williams inn for Russo.

83: Stor sjanse for United. Russo med forarbeid til Batlle, som er alene gjennon, men kommer litt for tett på keeper til å få en ordentlig avslutning (og scoring).

80: Langt mellom sjansene her nå. Hjemmelaget og fansen lukter litt blod, og det er mange dueller.

73: 1-2 Kraft. Denne må verdens beste keeper, Mary Earps, ta på sin kappe. Fikk et tilbakespill, brukt for lang tid, ble taklet i utspillsøyeblikket som dermed ble snappet opp på 20 meter og umiddelbart skutt over henne og i mål.

68: 0-2 Bøe Risa. Toone ut til Batlle på høyrekanten. Hun slår perfekt inn til Bøe Risa, og nordmannen møter med et like perfekt hodestøt på nærmeste stolpe. Det betyr også at Batlle står bak begge målene.

66: United roper på straffe. Strålende forarbeid av Russo, slår tilbake til Bøe Risa, som ser ut til å score, bare for at avslutningen fra kort hold stanses av en arm. Dommeren reagerer likevel ikke.

65: Parris inn. Thomas ut. Thorisdottir var den som andre som gikk ut.

63: Mannion inn. Thorisdottir får fortsatt behandling for det som virker som et fotproblem, og er nok den som byttes ut.

62: To spillere i kampen nede med behandling nå. Den ene er Thorisdottir.

58: Batlle-innlegg igjen, men noen centimetre for langt inn til at Russo får gjort 2-0.

52: Toone nesten gjennom, men keeper redder på 16-metersstreken (eller like utenfor, beina var i alle fall utenfor).

49: Stygg smell mellom Russo, som glir og keeper, men keeperen fanger uansett ballen før hun trenger behandling. Keeperen kommer seg opp etter et minutts pause.

48: Batlle med et skudd som ender en meter utenfor fra 18 meters hold.

47: Sjanse for United igjen. Toone fra høyrekanten til Thomas på bakre, men headingen fra god posisjon stanset av keeper, før det ble corner på returen.

46: Sjanse United. Etter bare 25 sekunder slo Batlle inn til Thomas som avsluttet fra god posisjon, men dessverre rett på keeper.

46: 2. omgang er i gang (14.38 skandinavisk tid).Bytte. Toone inn. Garcia ut.

45+6: Pause. United leder, men 1. omgangen var høyst middelmådig. Legg til skaden på Naalsund så er det egentlig liten grunn til å juble noe særlig så langt.

45+4: Gult kort til Lewes-spiller Barton, for høyt spark.

45+2: Bøe Risa i god posisjon, men avslutningen etter Russos innlegg blokkeres.

44: Thorisdottier, som har hatt en bunnsolid kamp på venstrebacken, skaffer en corner.

42: Le Tissier skyter fra 30 meter. Høyt over.

37: Det rapporteres nå at Russos scoring er omgjort til et selvmål.

34: For å oppsummere litt. United er best, men det er ikke synlig at United kjemper om ligagullet mens motstanderen ligger midt på tabellen i divisjonen under.

27: Hayley Ladd inn for Naalsund.

26: Naalsund ut med skade, fra tv-bildene kan det virker som en hamstring-skade, må ut og det ser nesten ut som om tårene kommer frem, noe som er forståelig. Det var ikke slik denne debuten skulle ende. Går rett mot garderoben.

23: Russo og Bøe Risa forsøker å kombinere inne i feltet, men sistepasningen fra nordmannen blir feil.

18: United noe bedre nå, det meste skjer på Lewes-halvdelen, men skuddene og innleggene har vært ufarlige de siste minuttene.

13: Bøe Risa nær ved å spille gjennom Thomas med en smart pasning, men pasningen akkurat litt for lang.

8: 1-0 til United. Russo. United dødelig effektive på første sjanse. Batlle nedover langs høyresiden, slår inn, Russo halvbommer litt på avslutningen, men lurer dermed keeper og ballen smyger seg inn ved nærmeste stolpe.

7: Etter corneren skyter Lewes like utenfor stolpen.

6: Stor sjanse for Lewes. Gjennombrudd bak Batlle, tversover inn i feltet og det er kun en fantastisk takling av Thorisdottir som redder United. Corner.

3: United med kampens første corner, men keeper plukker Zelems forsøk på andre mulighet.

1: Kampen er i gang. (13.30 skandinavisk tid)