russ

Leverte verdensklasse, men kan forsvinne i sommer

Uniteds kvinnelag har det herrelaget mangler – en verdensklasse-spiss.

Søndag viste Alessia Russo seg nemlig frem med hat-trick og målgivende da bunnlaget Leicester ble slått 5-1. Dermed leder United fortsatt ligaen.

Arsenal var villig til å betale verdensrekordsum for Russo i januar, men United satte foten ned. Samtidig har ikke United fått henne til å skrive under på ny kontrakt. Det kan bety at Russo er tapt for United når sommeren kommer.

Sånn sett vil et seriegull kanskje kunne overbevise om at hun bør bli, og søndag gjorde hun i alle fall sitt for at det skal ende slik.

Det spesielle var at alle målene var mål en ekte goalgetter ville vært så fornøyd med, og at det var scoring med venstre, høyre og hodet.

Først reagerte hun raskest da hennes eget første forsøk ble blokkert, slik at det stod 1-0.

utdma

Deretter headet hun inn fra en meters hold, etter et nydelig forarbeid av Ella Toone og Ona Battle.

Så reagerte hun raskest i feltet da en Martha Thomas-heading i feltet endte med retur.

Som om ikke det vart nok forlenget hun et Toone-innlegg til Leah Galtons 4-1-scoring.

I tillegg var hun hele veien et aktivum so møtende spiss, og krydret det hele med et par gode volleyer. Sånn sett var det en ganske så komplett prestasjon.

Ti minutter før full tid ble hun så byttet ut til fortjent stående applaus, og det er vanskelig å forstå noe annet enn at United må strekke seg langt og lengre enn lengst for å få 24-åringen med videre.

United skapte en haug med sjanser utover i kampen, og innbytter Lucia Garcia fikk æren av å sette punktum med 5-1, forresten etter en nydelig lang crosspasning fra norske Vilde Bøe Risa, som fikk d siste 20 minuttene som innbytter.

Se høydepunktene her:

Dette var imidlertid en kamp hvor United var nærmere å vinne 8-1 enn Leicester egentlig var enda en redusering.

Med for første gang

Norske Lisa Naalsund satt for første gang på benken for United, men der ble hun også sittende gjennom hele kampen. Marc Skinner prioriterte i stedet å gi spilletid til de i gjengen som har vært mest med hittil i sesongen.

lisan

Seieren betyr at United fortsatt leder serien.

Tabellen etter søndagen:

Skjermbilde 2023-03-05 kl. 17.01.59

Se alle resultater, terminliste, referat og mer her.

Man. United 5-1 (2-0) Leicester

Womens Super League,
Leigh Sports Village, 13.30

MÅL: 1-0 Russo (Thomas, 15), 2-0 Russo (Battle, 36), 2-1 (48), 3-1 Russo (53), 4-1 Galton (Russo, 64), 5-1 Garcia (Bøe Risa, 84)

UNITED: Mary Earps – Ona Battle, Maya Le Tissier, Millie Turner, Hannah Blundell – Hayley Ladd (Estelle Cascarino, 72), Katie Zelem (k) – Martha Thomas (Nikita Parris, 68),  Ella Toone (Vilde Bøe Risa, 72), Leah Galton (Lucia Garcia 80) – Alessia Russo (Rachel Williams, 80)
Ubenyttede innbyttere: Sophie Baggaley, Lisa Naalsund, Aofie Mannion, Adriana Leon

Vi oppdaterer med alt som er verdt å nevne.

90+2: Garcia med et strålende skudd mot krysset, men en like strålende redning sørget for at det ble corner i stedet for mål.

88: Sjanse. Paris høyt over fra god posisjon.

84: 5-1 Garcia. Fikk en nydelig langpasning, var det fra Bøe Risa, gikk av sin oppasser, skaffet seg rom og plasserte ballen i hjørnet.

80: Russo og Galton ut mot Williams og Garcia.

75: Sjanse: Battle på et herlig raid langs høyresiden, legger tilbake ti Bøe-Risa, men hun skyter på feil side av stolpen.

72: Sjanse. Battle med et flott innlegg til Millie Turner, men hun bommer helt på en fri heading rett foran mål.

72: Bøe Risa og Cascarino inn for Ladd og Toone.

70: Stolpetreff: Nydelig innlegg fra høyre til Russo, som skyter på volley, bra, men skuddet smeller i stolpen og ut. Så nært nr. fire.

68: Straffe? Le Tissier over ende i feltet, men dommeren vinker bare spillet videre.

68: Parris inn for Thomas.

67: Sjanse: Russo legger inn fra høyresiden, keeper slår ballen ut og der skyter Ladd rett på keeper.

66: Sjanse: Innlegg fra høyre til Tooney, men blokkert på 3 meters hold.

64: 4-1 Galton. Kort corner, Toone slår inn, Russo stusser den videre og plutselig står Galton ganske så alene foran mål og scorer sikkert.

64: United har fått full kontroll over kampen igjen, selv om det går en stund mellom de store sjansene.

53: 3-1 Russo. Corneren etter volleyen slås inn, Thomas header på mål, headingen blokkeres, men Russo reagerer raskest fra kort hold og avslutter nådeløst.

52: Nesten: Et frispark ender med en retur ute hos Russo på 15 meter, og hun dunker til på hel volley, bare for at keeper så vidt får slått ballen til corner.

48: 2-1. Det føltes enkelt, men det var bra. Leicester lurer to ganger på offside-grensa, men akkurat på rett side før spissen som lurte offsidefella, skaffet seg rom og plasserte ballen i bortre hjørne, men United-spillerne kranglet litt om hvordan det kunne skje. United hadde nok spillere i situasjonen, men uten å komme tett nok på.

46: 2. omgang er i gang (14.37).

45+5: Pause. United leder fortjent, og har også hatt greit uttelling. Totalt sett en solid omgang av ligalederne.

43: Martha Thomas nede med en mistenkt skade. Noe skjedde med standfoten da hun fyrte av et skudd. United-legen gir imidlertid tommel opp etter behandling.

36: 2-0 Russo igjen, og her kunne hun ikke bomme etter en heading fra en meters hold, etter NYDELIG United-spill. Først flott fra Blundell på venstre. Hun la tilbake til Toone på 16-meteren, som vendte opp og slo flott i bakrom på høyresiden til Battle som kom rundt og la perfekt inn til Russo på bakre stolpe.

33: Mye rot her nå, denne gangen Earps med en utspill rett til motstander, og Leicester er centimetre fra å komme alene mot keeper like etter, før de blir tvunget ut i banen.

30: Blundell med en feilpasning like utenfor egen 16-meter, men lagkameratene får ryddet opp et litt skummelt øyeblikk.

29: Leicester med sin første avslutning, langt utenfor, men spissen rundlurte Battle i forkant av en ok skuddmulighet der. 9-1 i avslutninger nå.

26: United har hatt 71% ballbesittelse så langt.

20: Småpent mellom Russo og Ladd, men sistnevntes skudd rett på keeper. United har seks forsøk mot mål allerede.

15: 1-0 Russo. Der satt den. På andre forsøk. Hannah Blundell først med et strålende raid på venstresiden, Galton kom inn i feltet, det ble litt fram og tilbake, men United beholdt trykket, fikk ballen til slutt til Russo som først hadde en stor sjanse blokkert og så på den andre scoret med venstre fra 7-8 meter. Ligalederne leder. Fortjent.

12: Battle med et ok innlegg bak backrekka, men ingen United-spillere gikk på det.

7: SJANSE: Ladd med en tversoverpasning inn i feltet, der Tooney sender den videre mot mål bare for at avslutningen fra meget godt hold blir blokkert.

2: Nesten: Thomas kommer seg rundt på høyresiden, legger flatt inn på første stolpe der Russo er nær ved å få en fot på ballen.