– Ønsket seg Kanté

José Mourinho skal ha gitt klubben klar beskjed.

Det er dagen derpå, og gode råd er dyre for José Mourinho.

Igjen kaster vi bort en gyllen mulighet til å ta innpå lagene foran oss på tabellen, og igjen vinner lagene over oss kampene sine.

Joda, Chelsea tapte mot Crystal Palace, men det er nok ikke der José Mourinho har fokuset sitt i skrivende stund.

Daily Mail mener på søndag å vite at Mourinho har fortalt United hvorfor de i øyeblikket ikke er en tittelutfordrer:

Det faktum at klubben ikke maktet å signere N’Golo Kanté i sommer.

Ønsker seg en ny Makelele: José Mourinho.

Mourinho skal tidlig ha sett seg ut Kanté som den perfekte makkeren til Pogba på midtbanen. Dette skulle frigjøre Pogba, og skape en naturlig beskyttelse for forsvaret bak.

Det ble fort klart at Kanté allerede hadde hjertet sitt hos de blå i London, og United måtte dermed tidlig gi opp kampen om midtbanekrigeren.

Så kan man jo spørre seg om hvorfor han da lot Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger og Andreas Pereira (spilt i en dyp rolle av Mourinho, før han gikk på utlån til Granada) gå, men avisen mener at dette er for å gjøre plass til et storkjøp etter sesongen.

I hjertet av gode Mourinho-lag har det som regel vært en sentral holdende midtbanespiller, som Claudio Makelele eller Nemanja Matic.

For United i år er det Michael Carrick som har vært generalen på midten, men alderen er i ferd med å hente inn selv Carrick – som får sin fortjente testemonial-kamp etter denne sesongen.

Også ønsket av Chelsea: Tiemoue Bakayoko.

Spår en interessant sommer

– Jeg ber om vanskelige overgangsobjekter og da er det en vanskelig jobb. De (styret) gjør så godt de kan. Vi vil nok ikke ha mine førstevalg etter sommeren, for det er vanskelig å lykkes med hvert eneste fremstøt, men jeg er sikker på at vi skal gjøre noe interessant og noe som forbedrer laget vårt neste sesong, sa Mourinho på fredagens pressekonferanse.

Vår portugisiske trener skal ikke anse Ander Herrera eller Paul Pogba som naturlige dype midtbanespillere, og skal ikke være fornøyd med den nåværende balansen i laget.

Typiske «holdende midtbanespillere» United skal ha fokus på er Monacos Tiemoue Bakayoko, PSGs Marco Verratti og Tottenhams Eric Dier.