Om alt går som planlagt, kan Old Trafford være fullsatt til sesongstart

12. juli vil den britiske regjeringen avgjøre om de skal skrote reglene som krever sosial distansering i forbindelse med coronaviruset.

Om forslaget stemmes gjennom, betyr det at alle sportsarrangementer, inkludert kamper i Premier League, kan arrangeres med full tilskuerkapasitet.

Avgjørelse neste mandag

Det sier statsminister i Storbritannia, Boris Johnson, på en pressekonferanse mandag.

Førstkommende mandag vil altså han og hans regjeringsfeller vurdere de nyeste coronatallene, for deretter å vurdere å gå videre til neste trinn i den britiske gjenåpningsplanen.

– Fra steg fire av, vil vi fjerne alle lovpålagte grenser hva gjelder antall som kan møtes, både innendørs og utendørs. Vi kommer til å fjerne begrensningene når det gjelder […] antallet mennesker som kan samles til konserter, teatre og idrettsarrangementer, sier Johnson.

NÆRMER SEG FULLSTENDIG GJENÅPNING: Britenes statsminister, Boris Johnson.

Om ikke smittetallene vil det annerledes, betyr det altså at 76 000 tilskuere kan være til stede når United Premier League-åpner hjemme mot rival Leeds lørdag 14. august.

Ifølge Sky vil den britiske regjeringen ikke kreve at forskjellige aktører benytter seg av såkalte «vaksinepass» ved sine arrangementer, men åpner for at arrangørene selv kan velge å benytte seg av systemet.

Det er også ventet at påbudet om munnbind vil fjernes. Med andre ord ser det ut til at Premier League-hverdagen vil se mye mer ut som vanlig når sesongen sparkes i gang igjen, etter et halvannet særdeles coronapreget år.

United: – Må vurdere våre retningslinjer

Nyheten tas godt imot i fotball-England, blant annet på Old Trafford.

United skriver at klubben «ønsker forslagene velkommen».

– Dette er positive nyheter for klubben og våre fans, som vi forbereder oss på å ønske velkommen tilbake neste sesong, skriver klubben på sine hjemmesider.

– Vi vil nå gå gjennom detaljene i denne annonseringen og all påfølgende veiledning fra fotballmyndighetene for å forme våre planer, stadionreguleringer og supporterveiledning i forkant av våre oppkjøringskamper og Premier League-sesongen.

fanutda
DRØMMEDAG: 8. mars 2020 er sist gang United spilte foran et fullsatt Old Trafford. Det endte med 2-0-seier over byrival Manchester City.

Klubben skriver videre at den nå må vurdere hvordan hvilke tiltak som trengs for å gjøre tilskuernes tilbakekomst så trygg som mulig.

– Som del av dette, må vi vurdere og kommunisere våre retningslinjer hva gjelder munnbind, sosial distansering og billettsalg til våre fans, for å gjøre det å se å komme på våre kamper så trygt som mulig, i henhold til nasjonale retningslinjer.