Ingen ny startdato – 125 millioner pund til svakere lag

Hva skjer med Premier League?

Fredag møttes Premier League-klubbene til enda et avgjørende møte om hvordan denne sesongen skal ferdigspilles.

Da kom de frem til følgende:

«Det er akseptert at Premier League ikke fortsetter i begynnelsen av mai, og at 2019/20-sesongen først starter opp igjen når det er trygt å gjøre det. Dato for å starte  opp igjen vurderes fortløpende.

Målet er fortsatt å spille ferdig alle gjenstående liga- og cupkamper, for å ivareta integriteten til turneringene. Samtidig vi vil først gjøre det når vi har full støtte fra regjeringen til det og når det er medisinsk forsvarlig».

Det viktigste fra dette er egentlig at det soleklare målet fortsatt er at denne Premier League-sesongen skal spilles ferdig.

Dette gjelder også for kvinnenes superliga og ligasystemet under Premier League.

Millioner til helsevesenet og dårligere ligaer

Samtidig lovet Premier League umiddelbart 20 millioner pund til støtte for de nasjonale helsemyndighetene, lokalsamfunn, familier og utsatte grupperinger i England.

Premier League-klubbene sa også at de kom til å ta et møte med spillerne for å se på mulige løsninger rundt lønnskutt, eller et kutt hvor spillerne godtar mindre utbetalinger nå mot at de heller får de pengene på et senere tidspunkt.

Klubbene ble også enige om at de måtte støtte de dårlige stilte lagene i divisjonene under raskest mulig. En pakke på 125 millioner pund skulle fort dyttes videre nedover til disse klubbene for å forsøke å hjelpe dem gjennom denne krisen.

Dette siste er riktignok bare forskuttering på penger som uansett var tiltenkt disse på et senere tidspunkt, men som i alle fall vil utgjøre en stor forskjell akkurat nå.

Les hele pressemeldingen her.

Hylles for avgjørelsene

Flere av de mest kjente engelske journalistene var raskt ute til å hylle pressemeldingen.

LES OGSÅ: Europa League utsatt på ubestemt tid

KOMMENTAR: United tåler krisen bedre enn de fleste

LES OGSÅ: Maguire har bedt hele United-stallen om å donere 30 prosent til veldedighet