Ønsker De Gea velkommen

Tidligere United-keeper Alex Stepney tror De Gea vil finne seg lett til rette i United. Også spillere i dagens tropp ønsker nysigneringen velkommen.

Tidligere United-keeper, Alex Stepney, som blant annet var med å vinne Europacupen i 1968, mener United har gjort et godt valg med kjøpet av David de Gea, og trekker spesielt frem hans gode statistikk fra fjorårssesongen, hvor han holdt nullen i 24 av 45 kamper.

– Han har gjort det veldig bra for Atletico. Statistikken hans fra forrige sesong er utrolig i en toppliga, sier Stepney til ManUtd.com.

Stepney gleder seg imidlertid til å se den ferske Europamesteren på nært hold, slik at han kan se også de aspektene ved keeperarbeidet som ikke alltid synes gjennom tv-skjermen.

– Jeg har kun sett han på tv, og man kan ikke si alt om en spiller basert på dette. For eksempel har jeg alltid likt å se hvordan en keeper posisjonerer seg når ballen er på andre siden av banen, noe kameraene sjelden viser.

– Men jeg har helt klart sett en keeper som er god til å redde skudd, og det ser ut som om han kommer til å bli Sir Alex sin førstekeeper.

68-åringen er sikker på at De Gea kommer til å gli lett inn i miljøet i sin nye klubb.

– Det tar ikke lang tid for spillere å finne seg til rette på Carrington, selv ikke om de ikke snakker engelsk.

– United er veldig innstilt på å hjelpe dem å finne seg til rette og til å lære språket om det er nødvendig, slik at alle parter – både spiller og klubb – kan få mest mulig ut av avtalen, avslutter Stepney.

Dagens United-spillere

Også medlemmer av dagens United-lag ønsker den spanske keeperen velkommen til Old Trafford. Rio Ferdinand skrev følgende på sin Twitter-profil i formiddag:

– David de Gea, velkommen bror! Nok en ung kvalitetsspiller klar. Manchester United har gjort det bra i dette transfervinduet!

Også Michael Owen gleder seg til De Geas ankomst:

– Jeg hører David de Gea har skrevet under på en femårskontrakt med oss. Jeg er overbevist om at han kommer til å bli en stor suksess, skriver spissen på Twitter.