O’Connor trener med Irland

Uniteds talentfulle 18 år gamle forsvars-/midtbanespiller Lee O’Connor har fått en solid oppmuntring.

Waterford-gutten har blitt tatt ut i landslagssjef Martin O’Neill og hans assistent Roy Keanes 28-mannstropp til ukens landskamper mot Nord-Irland (privatkamp) og Danmark i Nations League.

Nå blir det neppe aktuelt med noen A-landslagsdebut i denne omgang, for tanken bak innkallelsen er å la den unge lovende få trene sammen med troppen, bli kjent med spillerne og kjenne på nivået. Det samme gjelder for øvrig for den unge Liverpool-keeperen Caoimhin Kelleher.

Fakta om Lee O’Connor

Født: 28. juli 2000, i Waterford, Irland
Posisjon: Forsvar/midtbane
Til United: 1. juli 2016
Landskamper: Irland U19

Kaptein for det irske U19-landslaget

Uansett er innkallelsen en tillitserklæring og kommer ganske sikkert som en solid oppmuntring for O’Connor.
Kanskje kom den noe overraskende, men O’Neill og Keane kjenner godt til 18-åringen fra en rekke landskamper på aldersbestemte nivåer, og har senest fulgt ham som kaptein for landets U19-landslag.

LEE O’CONNOR, her i U23-aksjon mot Wolverhampton i slutten av oktober.

En mann for fremtiden

O’Connor, som ble hentet til United fra Villa FC i Waterford som 15-åring i 2016, regnes som et av republikkens største fremtidshåp.
Etter at han til å begynne med i sin United-karriere led av sterk hjemlengsel, har han både i denne og i forrige sesong stått frem med en rekke solide opptredener både for klubbens U18-, U19- og U23-lag. O’Connor er derfor i aller høyeste grad en unggutt det er vel verdt å følge med på.