Den perfekte nyttårsfeiring

United endte riktignok på nedre halvdel av tabellen den sesongen, og hadde ingen titler å juble for, men også i sesonger uten titler kan en jo ha noe å glede seg over.

Første nyttårsdag i 1989 kom tittelkandidat Liverpool på besøk, og John Barnes ga scouserne ledelsen med 20 minutter igjen på kampuret, og det så stygt ut. Men å avskrive et Ferguson-lag? Aldri! Brian McClair svarte umiddelbart med utligning, og ti minutter etter Barnes’ mål stod det plutselig 3-1 til United etter mål fra Mark Hughes og Russell Beardsmore.

Bildet øverst er av nettopp Beardsmore, riktignok ved en annen anledning samme år. Han var involvert i samtlige tre United-mål.

mcclair
MÅLSCORER: Brian McClair scoret det viktige utligningsmålet.

Ved sesongslutt betydde kanskje ikke seieren mer for Manchester United enn at klubben havnet fremfor Wimbledon, men for Liverpool betydde alle poengtap svært mye akkurat denne sesongen. Arsenal snappet i siste serierunde tittelen på Anfield med minst mulig margin.

Det er kanskje ikke alle som husker dette, og mange lesere var nok ikke en gang født, men under er i alle fall høydepunktene fra ti sprø minutter mot Liverpool på den første dagen i 1989: