Nytt Greenwood-show ga historisk avansement

En nydelig Greenwood-scoring, tre straffespark og til sammen åtte mål sto på menyen da U19-laget smadret Young Boys og sikret avansement til sluttspillet i juniorenes svar på Champions League.

Mens Romelu Lukaku nå står 925 minutter scoring for førstelaget, fortsatte 17-årige Mason Greenwood sine herjinger mot Young Boys på Leigh Sports Village tirsdag formiddag.

Fem minutter brukte United-spissen på å snu kampen. Først utlignet han til 1-1, før han gjorde 2-1 på et langskudd etter et solo-løp som begynte ved midtstreken.

Dermed står han allerede med 19 mål denne sesongen, noe som må være en form for rekord på akademinivå.

Straffene måtte imidlertid 17-åringen overlate til de «eldre».

Aidan Barlow og kaptein Tahith Chong satte hver sin straffe i mål, før innbytterne Dylan Levitt og D’Mani Bughail-Mellor økte til 6-2.

United måtte klare seg uten en småskadet Angel Gomes, men leverte en andreomgang det luktet svidd av med fire scoringer på de elleve siste minuttene.

STRAFFESCORING: Aidan Barlow setter inn 3-2 på straffespark.

Maktdemonstrasjonen mot Young Boys betyr at United med sine 13 poeng allerede er gruppevinner og klar for sluttspillet i Youth League.

Dermed unngår Nicky Butt playoff-runden laget måtte gjennom i fjor. Laget tok seg videre til sluttspillet, men ble slått ut av Liverpool. United har vært med i turneringen fire ganger, men aldri blitt gruppevinner.

I desember venter en ubetydelig avslutning mot gruppejumbo Valencia, før det er åttedelsfinale på nyåret.

Der kan Greenwood pynte ytterligere på tallene sine i Europa. 17-åringen står nå med fem scoringer i Youth League. Dermed er han helt i toppen av toppscorerlisten. Før ukens runde var det bare Chelseas Charlie Brown som hadde scoret flere med sine sju.

Ethan Laird måtte for øvrig gi seg med skade i første omgang.

KAPTEIN: Tahith Chong var dagens kaptein. Angel Gomes mistet kampen med en småskade.

Manchester United 6-2 (2-2) Young Boys

Leigh Sports Village, UEFA Youth League, 5. runde

Mål: 0-1 Felix Mambimbi (24), 1-1 Mason Greenwood (25), 2-1 Greenwood (30), 2-2 Jan Kronig (str. 32), 3-2 Aidan Barlow (str. 79), 4-2 Tahith Chong (str. 81), 5-2 Dylan Levitt (87), 6-2 D’Mani Bughail-Mellor (90+1).

United: Matej Kovar, Ethan Laird (Brandon Williams 24), Luca Ercolani, Di’Shon Bernard, Lee O’Connor (Arnau Puigmail 79), James Garner, Aliou Traore, Aidan Barlow (Dylan Levitt 80), Tahith Chong, Mason Greenwood, Josh Bohui (D’Mani Bughail-Mellor 65).