Sensasjonell snuoperasjon av U18

Det lekker begge veier for Uniteds unggutter denne uka. For andre kamp på rad noterte Angel Gomes seg for scoring, og for andre kamp på rad ble sluttresultatet 4-3.

Uniteds ungdomsspillere deltar i en rekke ulike turneringer denne sesongen, etter at førstelaget kvalifiserte seg til Champions League.

I tillegg til å delta i UEFA Youth League, der de slo Basel 4-3 etter scoringer fra Barlow, Boonen, Gomes og Bohui, deltar de i seriespill og i ungdomscupen.

I sistnevnte var det ny runde lørdag, der United tok imot Arsenal på the Cliff.

Det så lenge ut til å skulle bli en stygg smell for Nicky Butts unge menn.

Da det stod 37 minutter på tavla hadde Arsenal nemlig rukket å sette tre scoringer i nettet bak keeper Alex Fojticek.

Ble overkjørt

Arsenals Buyako Saka fikk æren av å score kampens første mål, allerede i kampens femte minutt. Han skar inn fra høyre og plasserte ballen vakkert i lengste hjørne.

Bare syv minutter senere sviktet det voldsomt i United-forsvaret, slik at Emile Smith-Rowe enkelt kunne sette ballen i mål fra kort hold.

United våknet litt etter 2-0-målet og forsøkte hardt å demme opp for Arsenals storspill, men gjestene var stinne av selvtillit og fortsatte å fosse mot United-buret. Etter 37 minutter måtte Fojticek kapitulere igjen etter scoring av James Olayinka.

Nye Gomes-scoringer

Fojticek, Dunne, Tanner, Williams, O’Connor, Garner, Baars, Galbraith, Burkart, Gomes og Barlow utgjorde startoppstillingen som fikk unngjelde i førsteomgang.

I andre omgang kom D’Mani Mellor inn for de røde djevlene, noe som etterhvert skulle vise seg å bli et godt bytte.

Inn kom også Dylan Levitt, som erstattet en skadet Aidan Barlow til pause. Den unge walisiske midtbanespilleren gjorde nesten umiddelbart inntrykk da han slo et glitrende innlegg fra venstre, slik at Nishan Burkart kunne redusere enkelt fra like ved bakre stolpe.

SKADET: Aidan Barlow måtte ut til pause i Uniteds snuoperasjon mot Arsenal lørdag.

Den tidlige scoringen var akkurat det United trengte for å få fornyet selvtillit, og var startskuddet på en sensasjonell forandring i Uniteds prestasjoner og kamp generelt.

68 minutter var spilt da D’Mani Bughail Mellor reduserte med en svart avslutning etter et glitrende angrep. Plutselig så det ut til at United faktisk kunne få med seg noe mer enn æren i behold etter kampen.

Samme mann ble syv minutter før slutt felt innenfor Arsenals straffefelt, og da tok stortalentet Angel Gomes ansvar og satte ballen enkelt i nettet.

Butt hadde nok tatt 3-3 dersom han fikk tilbudet til pause, men United-unggutta hadde ikke fått nok enda. Med mindre enn to minutter igjen på klokka ble innbytter Largie Ramzani felt inne i boksen, og igjen hadde Gomes få problemer med å ekspedere straffesparket forbi keeper Joao Virginia.

U18: United 4-3 (0-3) Arsenal

U18 Premier League Cup første runde
The Cliff, 16. sep. 2017

05. min.: 0-1 Saka
12. min.: 0-2 Smith-Rowe
37. min.: 0-3 Olayinka
48. min.: 1-3 Burkart (Levitt)
68. min.: 2-3 Mellor
83. min.: 3-3 Gomes (str.)
88. min.: 4-3 Gomes (str.)

United: Alex Fojticek; George Tanner, Max Dunne, Lee O’Connor, Brandon Williams; Millen Baars (Largie Ramazani, 62.), James Garner, Ethan Galbraith, Aidan Barlow (Dylan Levitt, 46.); Angel Gomes; Nishan Burkart (D’Mani Bughail-Mellor, 62.).
Uben. innb.: James Thompson, Ethan Laird.