Ny jobb for Sparky

Mark Hughes skal lede Federico Machedas klubb de neste 2,5 årene.

48-åringen seilte sporenstreks opp som den heteste kandidaten til å overta managervervet i Queens Park Rangers etter at kontroversielle Neil Warnock fikk fyken tidligere denne uken.

Nå bekrefter London-klubben at jakten på en arvtaker allerede er et avsluttet kapittel.

Den forhenværende Manchester United-spilleren har satt navntrekket sitt på en 2,5-årskontrakt, og hadde sin første arbeidsdag på Loftus Road i ettermiddag.

– Det er en herlig følelse å være tilbake i fotballen og stå her som ny QPR-manager, sa Sparky til klubbens offisielle hjemmesider etter at papirene var underskrevet.

– Jeg er fullstendig klar over hvilke utfordringer klubben har både på kort og lang sikt, og jeg er begeistret over ambisjonene klubbens eiere har vist meg, la han til.

Sparky, som var kallenavnet han hadde som spiller grunnet elektrikerutdanningen og spillestilen, har vært arbeidsledig siden han forlot Fulham i fjor. Nå skal han i første omgang gjøre sitt ytterste for å sikre London-klubbens videre Premier League-eksistens.

Fotnote: Fedrico Macheda opplevde et managerbytte også kort tid etter han ankom Sampdoria for ganske nøyaktig ett år siden. Den gang begrenset managerbyttet, samt Sampdorias utsatte posisjon på tabellen, United-spillerens muligheter i den italienske klubben. Så får man krysse fingrene for at Macheda figurerer i Sparkys planer for resten av sesongen, og at det ikke blir en gjentagelse av fjorårets mislykkede utlån for Macheda.

Les også: Federico Macheda klar for QPR