Ny United-rekord med Solskjær

United har aldri skapt så mange og store målsjanser som de gjorde mot Norwich.

Det viser Optas tall fra kampen.

Siden statistikkbedriften begynte å telle såkalte expected goals (forventede mål) i 2013/14-sesongen, som altså er å gi hver eneste avslutning en prosentvis sjanse for scoring, så har United aldri skapt mer.

Mot Norwich endte United på 4,32 i expected goals, så tre scorede mål var altså dårligere uttelling enn den burde vært. Hovedårsaken til det er selvsagt de to misbrukte straffesparkene.

Til sammenlikning så burde United (ifølge expected goals) scoret 2,76 mål i 5-1-seieren borte mot Cardiff i det som var Solskjærs første kamp.

Den tidligere bestenoteringen fra en bortekamp var 4-0-seieren mot Swansea i august 2017/18-sesongen, under José Mourinho, som nådde 3,05 på expected goals. Den tidligere bestenoteringen, uavhengig av kamparena, var fra april 2014, da Norwich ble slått 4-0 under Louis van Gaal. Da nådde expected goals 4,01.

Da Leicester slo Southampton 9-0 fredag hadde de en expected goals på 4,68 – altså bare 0,36 mer enn United hadde søndag.

Uniteds beste hjemme- og bortekamper med expected goals

Nærmere enn City, Pool og Chelsea

Ellers ble United fraløpt i søndagens kamp, med 2,41 kilometer totalt sett. Hjemmelaget sprintet også én gang mer enn United i hele kampen.

Det er imidlertid verdt å merke seg at Norwich i mye større grad har «løpt» mer enn Liverpool, Chelsea og Manchester City i oppgjørene mot dem denne sesongen, enn de gjorde mot United.

Scott McTominay løp lengst av United-gutta, med 10,88 kilometer, men også Fred og Andreas Pereira kom seg over 10 kilometer. Sistnevnte ble også byttet ut cirka ti minutter før full tid, så han ville nok fort ha tilbakelagt flest meter om han fikk spille hele kampen.

Marcus Rashford var nærmest som vanlig den som sprintet mest, med hele 21 sprinter i kampen. Daniel James hadde 14 og Pereira 10. Det var de tre som sprintet et tosifret antall ganger.

Det er forresten noe spesielt å se at hele fem spillere hadde høyere toppfart enn Daniel James.

Superduoen tilbake

United vant avslutningsstatistikken 21-10, skudd på mål 11-3, vant 55 prosent av duellene, hadde en treffsikkerhet på pasningene på 84,6 og hadde ballen i 54,2 prosent av tiden.

Marcus Rashford og Anthony Martial stod for ti av avslutningene og åtte av dem som var på mål.

TILBAKE I FORM: Disse to fikk en ny grunn til å smile sammen søndag kveld.

Av Uniteds 26 balltouch inne i Norwich’ 16-meter så stod de to for 16 av dem.

Det var første gang siden august de to spilte sammen, og for å understreke viktigheten av de to så kan vi legge til at de mot Chelsea stod for åtte av elleve avslutninger mot mål, og fire av fem på mål.

Så får det heller være at det er første gang to spillere på samme lag både scorer og bommer på straffe i samme kamp.

Gode cornere

Ellers er det verdt å merke seg at Andreas Pereira fikk flest såkalte key passes i kampen, med tre stykker, og det var selvsagt de gode cornerne som var grunnen til det. James, Rashford og Harry Maguire hadde to nøkkelpasninger hver.

Ashley Young var den som slo flest pasninger i kampen, med 64 stykk, og han hadde også flest pasninger på motstanders halvdel. Det er verdt å merke seg at han også hadde best treffprosent på pasningene, selv om de aller, aller fleste selvsagt var av det kortere slaget.

James Garner og Mason Greenwood slo forresten 15 pasninger etter at de kom inn – og alle nådde en medspiller.

United slo til sammen 19 innlegg i kampen, men foruten tre cornere som Pereira traff på – og ett innlegg fra Daniel James – så nådde ingen av dem en medspiller.

Det var forresten interessant å se hvordan det ble et skifte i Uniteds angrepsspill fra 1. til 2. omgang.

Så kan det være mange årsaker til det, Norwich ble for eksempel farligere på sin venstreside, men før pause angrep United klart mest på høyresiden. Etter pause ble det soleklart mest på motsatt side.

BILDET VISER: Uniteds angrep i 1. omgang fordelt på venstresiden, sentralt og høyresiden til venstre og Uniteds angrep i 2. omgang til høyre. Før pause var nesten halvparten av alle angrep fra høyresiden med Wan-Bissaka og James. Etter pause skjedde det samme på motsatt side med Rashford og Young.

Wan-Bissaka på topp

Aaron Wan-Bissaka og Fred gikk i hele 19 dueller hver i kampen, og vant flertallet av dem. Det skal imidlertid legges til at Marcus Rashford også vant hele 69,2 prosent av sine 13 dueller og at også Scott McTominay kan være fornøyd med at han vant 64.3 prosent av de 14 duellene han var i.

McTominay ga imidlertid bort fire frispark, mest i United-laget, mens Ashley Young fikk tre frispark, mest i United-laget.

Wan-Bissaka kastet seg inn i 11 taklinger, flest i United-laget, men Fred gikk også i sju taklinger – og de to var de eneste som var i mer enn to taklinger i kampen.

Totalt har Wan-Bissaka gått i 44 taklinger denne sesongen. Det er tredje mest i Premier League, tre bak Leicesters Ricardo Pereira som leder, men det skal sies at Uniteds høyreback har spilt to færre kamper enn ham.

United-backen er imidlertid den som har vunnet flest taklinger i ligaen – med 29 – selv om han altså har to kamper mindre enn for eksempel Pereira.

PÅ TOPP I PREMIER LEAGUE: Aaron Wan-Bissakas taklinger.

Fred på topp

Fred var forresten den spilleren som også skaffet United tilbake ballen flest ganger, med 12-9 i statistikken få tilbake ballen vs. ballmist. Victor Lindelöf hadde også positive tall her (+3), mens Wan-Bissaka hadde 22 ballmist – flest i kampen.

Freds 1. omgang var spesielt imponerende på Optas tall, både på taklinger, treffsikkerhet på pasninger og gjenvinninger, selv om han også ga fra seg ballen stygt én gang.

Harry Maguire til Ashley Young var forresten den pasningen som ble spilt oftest i kampen.