Innbytter-Bruno sørget for fortjent seier mot Liverpool

Manchester United vant 3-2 mot Liverpool i en spennende cupkamp på Old Trafford.

Mason Greenwood og Marcus Rashford imponerte med fine mål og fine målgivende pasninger, men det var til slutt innbytter Bruno Fernandes som avgjorde med et herlig frispark.

United er dermed videre, og møter West Ham i femte runde av FA-cupen.

Dette var første gang siden 2018 at United har slått Liverpool. Den gang var det to Rashford-mål som sørget for seieren.

AVGJORDE: Bruno Fernandes.

Første stikk til Liverpool

Begge lag var halvfarlig frempå i åpningsminuttene, og United hadde generelt mer å by på enn i starten på Anfield.

Greenwood hadde noen skuddforsøk for United, mens Liverpool kom seg til noen innlegg fra kantene som kunne blitt farlige om ikke United hadde vært best i egen boks i de situasjonene.

I det 18. minutt fikk Pogba en brukbar målsjanse for United på et hjørnespark skaffet av Marcus Rashford, men han traff ikke skikkelig. Det var nok frustrerende for franskmannen, men enda mer frustrert var han nok (selv om det selvsagt ikke skal skyldes på bommen hans) da Liverpool kontret inn 1-0-ledelse like etterpå. Salah ble spilt gjennom, og lobbet ballen elegant over Dean Henderson, og dermed stod det 1-0 til bortelaget.

0-1: Salah lobbet ballen over Dean Henderson og i mål.

United slo tilbake

Heldigvis hadde ikke United noen planer om å ligge under lenge.

Marcus Rashford fikk ballen av Van de Beek ute på venstrekanten etter god bruk av fordelsparagrafen av dommer Craig Pawson. Han så opp, og slo en helt ellevill langpasning over til Mason Greenwood, som fikk ballen siden James Milner ikke var høy eller spenstig nok til å stoppe den utrolige pasningen.

Greenwood tok den ned, og dunket inn 1-1 i det 26. minutt.

Angrepet ble for øvrig satt i gang av at Pogba vant ballen utenfor egen boks.

1-1: Mason Greenwood utlignet for United.

Like etterpå var United og Rashford farlig frempå igjen da Rashford spilte frem Van de Beek, som hadde et sammenstøt med keeper Alisson som noen United-spillere tilsynelatende mente at burde vært straffespark, men det var nok helt greit at verken Pawson eller VAR ga straffesparket i dette tilfellet.

Pogba og McTominay hadde noen flere forsøk for United før pause, og United var generelt det beste laget etter å ha havnet under.

Det stod 1-1 til pause.

Rashford sendte United i ledelsen, men Liverpool responderte

Ingen av lagene gjorde bytter i pausen, men en forandring fra førsteomgangen var at det denne gangen var United som scoret først, og den kom i det 48. minutt.

Marcus Rashford slo jo en glimrende pasning til Mason Greenwoods 1-1-mål, så da var det vel bare rett og rimelig at sistnevnte var servitør for Rashford også. Greenwood slo en fin stikker i bakrom til Rashford, og Alisson i Liverpool-buret klarte ikke å hindre Rashfords skudd i gå inn i nettet bak seg. 2-1.

Det var fortjent at akkurat Rashford scoret, for Liverpool hadde store problemer med 23-åringen.

Dessverre ble det 2-2 før timen var spilt. Edinson Cavani hadde en stygg ballmiss, og United-forsvaret klarte ikke å stoppe Liverpools spill i etterkant, og Salah fikk lirket ballen i mål bak Henderson.

2-1: Marcus Rashford er kald alene med Alisson.

Så kom Bruno

I det 66. minutt ble Van de Beek og Greenwood erstattet av Fred og Bruno Fernandes, og rett etterpå fikk Salah en ny brukbar sjanse før United for alvor hadde fått omorganisert laget.

Noen minutter senere havnet innbyttere i fokus da Liverpool-innbytter Sadio Mané taklet United-innbytter Fred stygt. Senegaleseren slapp unna med det gule kortet.

I det 77. minutt fikk Bruno Fernandes muligheten da Edinson Cavani skaffet frispark like utenfor sekstenmeteren, og portugiseren skuffet ikke. Han dunket ballen i keeperhjørnet, og vi skal heller ikke glemme Pogbas gode jobb med å dukke unna det frisparket!

Et herlig frispark, og 3-2 til Manchester United.

JUBEL ETTER 3-2: Bruno Fernandes & jubler etter frisparkscoringen.

Stolpetreff

Marcus Rashford småhaltet litt da han ble byttet ut med noen minutter igjen av kampen. Han gikk rett i garderoben, slik spillere ofte gjør når de trenger behandling med én gang. Han ble erstattet av Anthony Martial.

Edinson Cavani headet i stolpen etter 88 minutter, etter et fint innlegg av Bruno Fernandes, så det kunne der blitt 4-2 til United.

Liverpool hadde en farlig dødballmulighet på overtid, men hadde ingen på Bruno Fernandes-nivå til å ta den.

Det ebbet ut i 3-2 på Old Trafford, og United skal dermed møte West Ham i neste runde.