Ny opptur for McNair

Spilte fra start da Nord-Irland sikret gruppeseieren i EM-kvalifiseringen.

FINLAND – NORD-IRLAND 1-1:

Han har kun spilt 22 minutter førstelagsfotball for United denne sesongen, Paddy McNair.

Likevel blir nok dette en høst han sent glemmer.

Etter at den nå 20 år gamle forsvarsspilleren debuterte for Nord-Irland i mars, har han nå spilt fem landskamper. De to første var treningskamper, og endte ut seier. De tre siste har vært EM-kvalifiseringskamper og de har gitt sju av ni mulige poeng,

Det har sendt McNair og Nord-Irland til fotball-EM neste sommer, og ga dem også en imponerende gruppeseier i en gruppe med Romania, Ungarn, Hellas, Finland og Færøyene. Det er over 30 år siden Nord-Irland sist deltok i et større mesterskap.

Søndag var det ex-United-spiller Craig Cathcart, nå Watford, som gjorde 1-0 borte mot Finland, etter at McNair startet og spilte de første 51 minuttene av kampen. Finnene utliknet imidlertid til 1-1 rett før full tid.

Selv om United-spilleren ble byttet ut tidlig i 2. omgang, så fikk han starte begge de to siste EM-kvalifiseringskampene, som altså ble avgjørende for at nordirene sikret plassen i fotball-EM. Det er uklart hvorfor McNair ble byttet ut, men han fikk en smell i ribbeina i 1. omgang. Det kan ha vært en grunn.