Ny helg, nye muligheter

PREVIEW: Er Falcao en del av Louis van Gaals planer mot hjemmesterke QPR?

Det er under en uke siden Manchester United røk på et skuffende 0-1-tap hjemme mot Southampton. Men seks dager kan være mer enn nok når det er duket for en ny kamp. Når QPR og Manchester United springer ut på Loftus Road lørdag, er forventningene og håpet tilbake.

Kanskje opplever man den samme skuffelsen og irritasjonen over et laguttak man er fullstendig uenig i, eller at man river seg i håret etter 45 frustrerende minutter. Men håpet er tilbake, og med seier kan Manchester United nok en gang innta tredjeplassen på tabellen.

Det siste håpet om gull røk muligens samtidig som de tre poengene glapp mot Southampton, men hvor mange hadde realistisk forventet at United skulle kjempe om gullet denne sesongen? Louis van Gaals menn ligger meget godt an i kampen om Champions League-plasseringene. Men skal United beholde sin gode posisjon, er de nødt til å ta tre poeng mot lag som Queens Park Rangers.

QPR

QPR har ikke hatt noen bra sesong, og ligger i øyeblikket på en skuffende 19. plass. Harry Redknapp er under press, og flere aviser hevder at QPR-manageren er ferdig om det blir tap mot Manchester United. QPR er i dårlig form, og har kun to poeng på de fire siste kampene. Men på hjemmebane har QPR vært intet annet enn imponerende denne sesongen. De hvite og blå har faktisk ikke tapt en seriekamp på Loftus Road siden 2-3-tapet mot Liverpool 19. oktober. Siden den gang har Hoops tatt fire seirer og spilt tre uavgjorte kamper på hjemmebane.

Burnley v Queens Park Rangers - Premier League
ON FIRE: Det er én mann Manchester United må se ekstra opp for. Charlie Austin har scoret på bestilling denne sesongen.

Det er imidlertid kun snaut to uker siden Queens Park Rangers røk på en stygg smell hjemme mot Sheffield United, da de tapte 0-3 i FA-cupen. Skadesituasjonen til London-klubben er på den annen side ikke den verste. Riktignok er Yun sannsynligvis fortsatt ute med en ankelskade, men Rio Ferdinand kan være tilgjengelig etter lyskeskaden han har slitt med en stund. Samtidig er Armand Traoré (tå), Sandro (kne) og Alejandro Faurlin (korsbånd) alle ute med skade.

Manchester United

Et tap får naturlig nok stygge utslag på statistikken, og etter at Manchester United hadde gått hele elleve kamper på rad uten å tape, ser det nå annerledes ut. United har ikke vunnet på de tre siste ligakampene, og står med fattige seks poeng på de siste fem kampene. Det er ikke et poengsnitt som leder til verken gull, grønne skoger eller Champions League-spill i 2015. United vil være sultne på å slå tilbake når de kommer på besøk til Loftus Road, hvor de ikke har tapt siden 1989.

Manchester United v Southampton - Premier League
TVILSOM: Robin van Persie er etter all sannsynlighet ikke tilgjengelig mot QPR.

– Vi har bare én skade. Kan dere tro det? utbrøt Louis van Gaal forrige helg. Denne helgen suppleres skadelisten med et ekstra navn: Robin van Persie. Den nederlandske spissen skal være utilgjengelig til oppgjøret mot QPR, etter å ha pådratt seg en ankelskade. Ashley Young er fremdeles ute etter strekken han pådro seg mot Stoke. Ellers vil det bli spennende å se om Falcao figurerer i Van Gaals kampplaner, etter at colombianeren ble utelatt fra troppen mot Southampton.

Dommeren

swarbrick_neil
PIPEBLÅSER: Neil Swarbrick har ansvaret for å holde ro og orden på Loftus Road-matta lørdag ettermiddag.

Neil Swarbrick dømmer lørdagens oppgjør. Swarbrick tok ikke fatt på sin dommerkarriere før han var 29 år gammel, men gikk raskt gradene i det engelske ligasystemet. Den nå 44 år gamle dommeren

44-åringen har til gode å dømme Manchester United denne sesongen. Swarbrick dømte imidlertid United tre ganger forrige sesong. Det gikk alt annet enn bra for Uniteds del. De tre kampene Swarbrick dømte forrige sesong, endte med 2-2 borte mot Cardiff, samt tap mot både Newcastle og Tottenham.

I november kom Swarbrick i søkelyset da han viste ut Christian Benteké som følge av et «slag» mot Tottenhams Ryan Mason. Senere gikk tidligere toppdommer Graham Poll ut og kritiserte spillerne på Villa Park for å ikke respektere dommeren, og uttalte at Swarbrick aldri fikk kontroll på kampen mellom de to lagene.

LIVE-oppdatering/scoringsvarsel

Om du ikke skulle ha mulighet til å få med deg overføringen av kampen, kan du alternativt følge vår LIVE-oppdatering på united.no – eller få scoringsvarsel tilsendt på SMS. Dersom du ikke allerede abonnerer på sistnevnte tjeneste, kan du sende meldingen UNITED til 2242, og du vil motta lagoppstilling, scoringer underveis, og i tillegg en kort pause- og sluttrapport.
Tjenesten, som dessverre kun er tilgjengelig for norske mobilabonnenter, koster kr. 1,- per melding.

Avmelding

Dersom du skulle ønske å melde deg av SMS-tjenesten, må du sende meldingen UNITED STOPP til 2242.