DE UTLÅNTE: Gode dager på jobb for både Tahith Chong og Matej Kovar.

Lørdagen bød på seriestart for de fleste lagene i det engelske ligasystemet, i tillegg til at det også ble spilt fotball i andre land.

To av våre utlånte var i aksjon.

Carl Zeiss Jena 0-2 Werder Bremen

Tahith Chong har vist lovende takter i noen treningskamper, og lørdag kveld fikk han den offisielle debuten sin for Werder Bremen i cupkampen mot Carl Zeiss Jena.

Chong startet på benken, men ble byttet inn i pausen på stillingen 0-0, og noen minutter senere gikk Bremen opp i ledelsen (uten at Chong var særlig involvert i det målet).

Med noen få minutter igjen av kampen løp Chong fra Jena-forsvaret og doblet ledelsen ved å sette ballen kaldt i mål – hans første tellende seniormål, og kampen var dermed punktert.

Se høydepunkter fra kampen, publisert av den tyske cupens Twitter-konto (Chongs mål kommer etter rundt to minutter):

Swindon 3-1 Rochdale

Matej Kovar fikk tillit fra start for Swindon, da de ligaåpnet mot Rochdale i League One, og lenge så det ut til at det skulle bli en prikkfri opptreden for laget fra sentral-England.

Etter fem minutter tok Swindon ledelsen, før de doblet etter halvtimen. Deretter la de på til 3-0 rett før pause. Swindon Advertiser fulgte kampen, og basert på deres liveoppdateringer var det i all hovedsak en stille dag på jobben for Kovar.

Etter 70 minutter reddet tsjekkeren et langskudd, og det er for øvrig siste gangen Kovar nevnes i deres oppdateringer.

Dessverre for 20-åringen klarte han ikke å holde nullen, ettersom Rochdale scoret et trøstemål to minutter på overtid.

Swindon Advertiser gir ham karakteren 7 for innsatsen, og skriver følgende:

– Etter en ekstremt rolig førsteomgang, ble Kovar tvunget til å gjøre et par redninger i andreomgangen, mens hans hovedjobb ble å være Towns sweeper – en jobb han løste på beundringsverdig vis.

KLARTE SEG FINT: Matej Kovar.

Andre:

• Joel Pereira kom aldri på banen da han satt på benken i Huddersfields hjemmetap 0-1 mot Norwich.
  • Dylan Levitts Charlton vant i serieåpningen mot Crewe, men waliseren kom aldri på banen. Vi får satse på at han snart har spilt seg inn i Lee Bowyers førsteellever.
  • Aliou Traoré var ikke i Caens tropp da de vant 3-0 på bortebane mot Rodez Aveyron.