– Tragisk ilddåp

SPILLERBØRS: Det florerer ikke av blomsterbuketter på spillerbørsen etter 1-2-tapet for Huddersfield.

Etter tolv kamper, fikk rekken uten tap en overraskende slutt på John Smith’s Stadium lørdag ettermiddag.

På en dag Victor Lindelöf bør glemme så fort han kan, scoret Aaron Mooy og Laurent Depoitre begge målene til hjemmelaget i løpet av svenskens ti første minutter på banen.

Drøye ti minutter før slutt reduserte Marcus Rashford, men til ingen nytte – sesongens første nederlag kom i Huddersfield.

Her er vår spillerbørs etter 1-2-tapet!

David de Gea – 5

United kunne virkelig trengt en av spanjolens utenomjordiske redninger, men det var bare ikke den dagen. Kan ikke lastes for noen av målene, selv om det skal nevnes at han rundes av Laurent Depoitre på 0-2. Står for et av få høydepunkter når han henter fram noen lekre detaljer med føttene etter et grusomt tilbakespill fra Smalling.

Antonio Valencia – 6

En av dem som kommer greit fra det på det som foreløpig står igjen som sesongens bunnpunkt.

Chris Smalling – 5

Ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene, men trives forståelig nok bedre ved siden av Jones enn ved Lindelöf. Ruver i luften og er (dessverre) spilleren som får sjansen til å redde poeng på overtid.

Phil Jones – 6

Rydder opp ved et par anledninger på sin egen karakteristiske måte før han må ut med skade etter 23 minutter. Ti minutter senere ligger United under 0-2. Laget så langt mer komfortable ut defensivt med 25-åringen i forsvarsrekken enn uten.

Ashley Young – 6

Ikke et vondt ord om Young og innsatsen han legger ned, men når den 32 år gamle venstrebacken er lagets kreative kraft, oppsummerer det i grunn forestillingen. Flere gode bidrag langs krittlinjen og bidrar langt mer enn en frustrert Martial.

Ander Herrera – 5

Det blir mye løping, men lite produkt fra spanjolen, som ikke er inne i sin beste form. Nær redusering etter hvilen på et innlegg fra Young.

Nemanja Matic – 5

Står for Uniteds eneste sjanse i førsteomgang når skuddet hans blokkeres til hjørnespark rett før pause. Involvert i mye av United foretar seg, men det stemmer ikke helt for serberen heller.

Juan Mata – 4

Utilgivelig balltap på 0-1 og skyldig i større grad enn Lindelöf i akkurat den situasjonen. Ikke venn med ballen heller i den andre enden av banen og tas av til pause.

Jesse Lingard – 5

Til tross for resultatet, var det nok riktig av José Mourinho å gi uthvilte Lingard sjansen fra start. Frisk og rask, men ender ikke i sjanser.

Anthony Martial – 4

Blir tidlig heit i toppen etter et par situasjoner innledningsvis, noe som av en eller annen grunn virket å sette ham helt ut av spill. Null flyt og ble igjen i garderoben i pausen sammen med Mata.

Romelu Lukaku – 5

Plutselig 270 minutter uten scoring. Ingen takknemlig oppgave å spille hovedrollen i et United-angrep som ikke fungerer, men litt bekymringsverdig at det tilsynelatende er såpass enkelt for Huddersfield-forsvaret å isolere Lukaku. Gjør for øvrig en kjempejobb når han rister av seg Chris Löwe og finner Rashford på 1-2.

Victor Lindelöf (23) – 3

Tragisk Premier League-dåp, dersom vi ser bort fra det ene minuttet mot Liverpool. Inn for skadde Jones etter 23 minutter – ti minutter senere har han vært involvert i to baklengsmål. Får aldri tak på Tom Ince på 0-1 og tabber seg ut med en grusom juniorfeil på 0-2.

Henrikh Mkhitaryan (46) – 5

Åpenbart ute av form og maktet ikke å utgjøre mirakler i sin første kamp som innbytter denne sesongen heller. Helt anonym.

Marcus Rashford (46) – 6

Inn etter pause sammen med Mkhitaryan og markerer seg med positivt fortegn når han stanger inn reduseringen på innlegget til Lukaku.