– Jeg må spørre om laget som kom på andreplass i 2018 blir mestere, ja eller nei?

Her samler vi ukas småsaker.

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Søndag 16. februar:

Mourinho spøkte om City-utestengelsen

Etter Spurs’ seier mot Aston Villa (omtalt under) ble José Mourinho spurt om Manchester Citys UEFA-utestengelse.

– Om jeg går inn på det, så må jeg spørre om laget som kom på andreplass i 2018 blir mestere, ja eller nei? Det ville vært interessant, men spøk til side, så kommer jeg bare til å vente rolig [på utfallet]. Fjerde eller femte, jeg tenker bare på at vi skal gjøre det beste vi kan.

Som kjent var det Mourinhos United som kom på andreplass i 2017/18-sesongen – men det er nok liten grunn til å tro at United plutselig får ligatittelen for den sesongen uansett om Premier League også skulle finne på å straffe City for regelbruddene, siden det er snakk om perioden 2012-2016.

Så anerkjente jo selvsagt Mourinho også at det var en spøk.

Forsvarstabbe reddet Spurs

Det ble ikke enkelt for José Mourinhos Tottenham Hotspur på Villa Park søndag ettermiddag.

Toby Alderweireld scoret dagens to første mål, men dessverre for Spurs var det ene målet for Villa.

Rett før pause sendte Heung-min Son Tottenham i ledelsen på en retur etter å ha bommet på straffespark, men i det 54. minutt utlignet Björn Engels for Aston Villa etter et finfint hjørnespark av Jack Grealish.

Engels hadde også laget Spurs-straffesparket, og flere minutter på overtid tabbet han seg ut og gjorde feilen som sørget for at Son kunne sende Spurs i ledelsen igjen.

Det holdt inn, og Spurs er nå fem poeng foran United (med én kamp mer spilt).

Lørdag 15. februar:

17 år siden Beckham fikk en sko over øyet

På denne dag for 17 år siden så tapte vi mot Arsenal i FA-cupen, men det er ikke selve tapet som huskes best.

I garderoben etterpå var Sir Alex Ferguson svært misfornøyd, og han var ekstra misfornøyd med David Beckham, siden han mente kantspilleren ikke løp like mye som han vanligvis gjorde. Mens han kjeftet på Beckham så sparket han til en fotballsko som lå på bakken, og den traff Beckham rett over øyet. Ferguson sa etterpå at han selvsagt ikke gjorde det med vilje – og at han i så fall fortsatt ville vært aktiv fotballspiller – men hendelsen forbedret ikke akkurat et forhold som allerede begynte å bli anstrengt. Det hjalp nok heller ikke at Beckham ikke akkurat gjorde noe for å skjule hva som hadde skjedd. Beckham ble solgt til Real Madrid noen måneder senere.

Heldigvis har i det minste relasjonen mellom de to blitt reparert i etterkant, og kanskje var ikke skohendelsen så avgjørende, men den ble i alle fall et slags symbol på det som skjedde.

Noen bedre valentinskort enn dette?

Dette er vel det beste valentinskortet vi har sett, basert på dette legendariske Kevin Keegan-intervjuet (som var en av grunnene til at Sir Alex Ferguson fikk rykte på seg for å være en mind games-ekspert) etter at Ferguson provoserte Liverpool-legenden underveis i Newcastles kollaps i 1995/96-sesongen.

Fredag 14. februar:

City utestengt fra Champions League

Siste ord er nok ikke sagt siden City vil forsøke å få avgjørelsen endret, men UEFA har utestengt Manchester City fra Champions League i 2020/21- og 2021/22-sesongen for å bryte økonomisk fair play. De er også blitt bøtelagt med 30 millioner euro.

Så er mye usikkert, men dette kan kanskje bety at også 5. plassen i Premier League denne sesongen ender i Champions League til høsten. Les mer om det her.

– Veldig glad for å være tilbake på banen

I desember kom meldingene om hjerteproblemer for Daley Blind, og om at den tidligere United-spilleren har fått en elektronisk hjertestarter i kroppen som regulerer unormale hjerterytmer av den typen som kan forårsake hjertestans.

Onsdag var han tilbake på banen for Ajax i en cupkamp mot Vitesse.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake på banen, siteres 29-åringen på.

– Legen trengte egentlig å holde meg tilbake, og tråkke på bremsene. Jeg var ikke redd i det hele tatt, jeg ville bare komme tilbake på banen så raskt som mulig.

Torsdag 13. februar:

15 år siden første triumf på Eastlands

Eastlands, City of Manchester Stadium, Etihad Stadium… kjært barn har mange navn, og selv om det vil være en overdrivelse å kalle Citys stadion for en stadion vi har kjær, så har vi i det minste ganske god statistikk der. Vi har nemlig vunnet halvparten av de 20 kampene vi har spilt der.

Den første av de ti seierne kom på denne dag for 15 år siden, 13. februar 2005. Wayne Rooney (Citys store skrekk) ga United ledelsen i det 68. minutt etter et innlegg fra Gary Neville. Ballen gikk via Richard Dunne og inn, og i det 75. minutt økte Dunne Uniteds ledelse da han satte ballen i eget nett på vakkert vis – den fikk han kreditert som selvmål også. Igjen var Rooney Uniteds sistemann på ballen, men her måtte æren nesten gå til City-kapteinen.

De ti beste kjøpene etter Ferguson: Pogba ikke på listen, overraskende vinner

Statskanalen BBC har invitert sine lesere til å stemme over det ti beste kjøpene Manchester United har gjort siden Sir Alex Ferguson trakk seg tilbake våren 2013.

Kanskje noe overraskende er ikke Paul Pogba med på listen i det hele tatt, mens alle de tre sommerkjøpene til Ole Gunnar Solskjær er med.

Etter at stemmene var opptalte viste avstemningen følgende resultat: 

  1. Juan Mata
  2. Zlatan Ibrahimovic
  3. Sergio Romero
  4. Aaron Wan-Bissaka
  5. Ander Herrera
  6. Daniel James
  7. Harry Maguire
  8. Victor Lindelöf
  9. Daley Blind
  10.  Romelu Lukaku

U23-kamp utsatt

Fredagens U23-kamp mellom Manchester United og Swansea har blitt utsatt på grunn av sykdom i Swansea-troppen. Uniteds ungutter jakter opprykk til Premier League, men vil nå ikke være i aksjon i ligaen igjen før kampen mot Stoke mandag 2. mars.

Neil Woods mannskap vil imidlertid få kamptrening ved å møte Brugges ungdomslag i en treningskamp 20. februar, samme dag som Ole Gunnar Solskjærs mannskap møter Brugge i Europa League.

FA Youth Cup-kamp mot Wigan bekreftet

Manchester United møter Wigan i 6.runde av FA Youth Cup og nå har kampen fått bekreftet dato og klokkeslett. Kampen spilles fredag 28. februar klokken 19.00 (GMT) på Old Trafford og er det er gratis adgang.

Solskjær fikk Molde-besøk i Marbella

Molde er på treningsleir i Marbella og der er som kjent også Manchester United i sin vinterpause. Det ble derfor flere hjertelige gjensyn på treningsfeltet da Solskjærs gamle elever og bekjente hilste på United-manageren.

Solskjær roste både sin etterfølger Erling Moe og klubben samtidig som han hilste på flere av spillerne til forrige sesongs seriemester i Norge.

Onsdag 12. februar: 

Månedens midtbanespiller i Portugal

Bruno Fernandes har blitt kåret til månedens midtbanespiller i Portugal for januar.

Det skal være trenerne i ligaen som har stemt ham frem.

Ni år siden Rooneys briljante mål mot City

2010/11-sesongen var av det turbulente slaget for Wayne Rooney, hvor han så ut til å være på vei bort fra klubben før han endte opp med å bli værende, men noe av det vi husker han aller best for skjedde også denne sesongen.

Det stod 1-1 mellom United og City, etter at Nani hadde sendt United i ledelsen etter å ha blitt spilt gjennom av Ryan Giggs, men City utlignet da Edin Dzeko skjøt ballen via David Silva og inn. Det kunne se ut til å være på vei mot å bli 1-1 da Rooney plutselig hentet frem noe av det mest spektakulære han gjorde i United-drakta.

Her kan en se målet fra alle vinkler.

IKONISK FEIRING: Wayne Rooney etter å ha scoret målet som senket City.

Det er for for øvrig også 17 år siden Rooney debuterte for det engelske landslaget.

Tirsdag 11. februar:

25 år siden 3-0-seieren på Maine Road

Noen av våre supportere husker nok kampen godt: 3-0-seieren på Maine Road 11. februar 1995 var nemlig Uniteds største borteseier mot Manchester City siden Ron Atkinsons tid, nærmere bestemt 1985.

Heller ikke senere har vi klart å overgå dette.

City var revansjelystne etter at United sesongen før hadde snudd kampen og vunnet etter å ha havnet to mål under, men de lyseblå fikk ikke revansjen sin.

Paul Ince dunket inn det første målet fra 16-meterstreken i kampens 58. minutt, før Andrei Kanchelskis (som noen måneder tidligere hadde scoret hat-trick i 5-0-hjemmeseieren mot City) satte inn 2-0. Andy Cole hadde et fint forarbeid til 1-0-scoringen, og fikk æren av å sette inn 3-0 etter å ha fått målet servert på sølvfat av Ryan Giggs (feared by the blues, og så videre).

1994/95 går kanskje ikke inn i historien som en briljant United-sesong, men det var i det minste en herlig sesong for kamper mot Manchester City, med 8-0 til sammen på to kamper.

Bishop fikk trøye nr. 30

Nathan Bishop, Uniteds nye keeper, skal spille med drakt nummer 30 ut sesongen.

Les også: U20-landslagskeeper på plass

Sommerturneen på vent

ESPN skriver at United har satt sommerturneen litt på vent foreløpig grunnet Corona-viruset. Det har nemlig vært aktuelt å reise til Kina, men i skrivende stund er dette høyst usikkert, skriver ESPN.

Tidligere har man trodd at det var på tide med en USA-tur igjen, samtidig som klubben også skal ha vurdert en India-tur.

Så kan bare tiden vise hva United ender opp med å gjøre.

Mandag 10. februar:

Unggutta tapte mot Benfica

Mens førstelaget er på Marbella er Uniteds nest best i Portugal. Der skal de ha tapt 2-1 i en treningskamp mot Benficas nest beste.

Aidan Barlow scoret Uniteds mål, og spillere som Hannibal Mejbri, Charlie McCann, Harvey Neville, Mark Helm og Charlie Wellens var i aksjon for United.

Angel Gomes skal ha trent sammen med disse i Portugal før han reiste videre til Marbella for førstelags treningsleir.

Skal spille på ny stadion

Everton-kvinnene har spilt sine hjemmekamper i Southport, noe som ikke har vært spesielt gunstig for tilskuertallene, men nå nærmer det seg åpning av deres nye stadion, som ikke ligger langt fra Goodison Park.

Everton har nå bekreftet at hjemmekampen mot Manchester United, et svært viktig oppgjør i kampen om fjerdeplassen, blir spilt på nye Walton Hall Park.

Kampen spilles 23. februar klokka 13.30 (skandinavisk tid), og alle billetter må kjøpes på forhånd. Everton jobber fortsatt med å øke stadionkapasiteten, og maksimalt 1500 kommer til å slippe inn.

– Det hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse

Joshua King skal ha vært nær en overgang til Manchester United like før overgangsvinduet stengte – men avstanden mellom klubbene var for stor, og United var mest ute etter en låneavtale, og dermed gikk det i vasken.

Joshua King var i noen år en del av Uniteds junioravdeling, og fikk også to kamper for A-laget før han forlot klubben, og Bournemouth-sjef Eddie Howe sa før helga at det har vært noen vanskelige dager for King.

I et intervju med TV 2 innrømmer King at det ville betydd ekstra mye å signere for Manchester United.

– Hvor nære det var har jeg ikke helt svar på. Jeg må passe på hva jeg sier. Jeg hadde litt tro på at det skulle skje. Og det var litt følsomt for meg med tanke på at jeg flyttet over hit som 16-åring til England for å oppnå drømmen min og ville nå det målet i Manchester United. Det gikk ikke og da tok jeg et valg og dro, forklarer nordmannen.

– Når man da får høre at du er koblet til United og et bud kommer inn, så kommer de følelsene du hadde som 16-åring tilbake til deg. Men hvorfor det ikke skjedde, har jeg ikke svaret på.

– Jeg er Bournemouth-spiller og trives veldig godt her. Men det hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse, jeg skal ikke lyve.

Les hele intervjuet her.