City slått ut av Rafaels Lyon

Lørdag 15. august

Litt overraskende, kanskje, men Manchester City ble lørdag kveld slått ut av Champions League av Rafael da Silvas Lyon.

Rafael selv satt på benken gjennom hele kampen, men vi regner med han var rimelig fornøyd med det uansett.

Lyon tok ledelsen ved Maxvel Cornet, før Kevin De Bruyne utlignet med litt over 20 minutter igjen. Da trodde mange kanskje at City ville vinne, men mot slutten scoret Moussa Dembélé to ganger, og dermed røk City ut. Dermed blir det RB Leipzig-PSG i den ene semifinalen, og Lyon-Bayern München i den andre.

Blackett til Forest

Enda en ex-red på flyttefot: Tyler Blackett har signert for Nottingham Forest.

26-åringen har vært i Reading siden han forlot United i 2016.

Ny jobb for Jordi Cruyff

I januar ble ex-red Jordi Cruyff landslagssjef for Ecuador, men han sa opp jobben i juli, og tidligere denne uka ble han ansatt som ny manager for Shenzhen FC i den kinesiske superligaen.

Han tar over etter Roberto Donadoni. Clarence Seedorf og Sven Göran Eriksson har også tidligere vært managere i klubben.

Cruyff fikk 58 kamper for Manchester United i løpet av sine fire sesonger i klubben (1996/97, 1997/98, 1998/99, 1999/00), og scoret 8 mål.

Ingen lykkedag

Det er kanskje like greit at det er i morgen Sevilla-kampen spilles, og ikke i dag, for 15. august har ikke alltid vært en særlig god dag for United.

Vi har spilt åtte kamper på denne datoen, og det har endt med bare én seier. Halvparten av kampene har endt med tap – mot Leeds, Liverpool, Sheffield United og Chelsea.

15. august-kamper for United:

• 1970: United 0-1 Leeds
  • 1972: Liverpool 2-0 United
  • 1987: Southampton 2-2 United
  • 1992: Sheffield United 2-1 United (den aller første Premier League-kampen)
  • 1993: Norwich 0-2 United
  • 1998: United 2-2 Leicester
  • 2004: Chelsea 1-0 United
  • 2007: Portsmouth 1-1 United

Fredag 14. august

United-fansen fortviler over Greenwoods ansikt i betaversjonen til FIFA 21.

Årets unge spiller kåret

Tre United-spillere var nominert til prisen for årets unge spiller i Premier League, men verken Mason Greenwood, Marcus Rashford eller Anthony Martial nådde helt opp.

Prisen gikk til Liverpools Trent Alexander-Arnold.

Torsdag 13. august

U23-laget tapte mot Salford

U23-laget tapte sin første treningskamp denne sesongen da Salford vant 2-1. Kampen skal ha blitt spilt i tre omganger der hver omgang varte i 30 minutter. Mark Helm scoret Uniteds mål på et nydelig frispark.

Onsdag 12. august

Twitter måtte fjerne Phil Jones-tweet

Twitter i Storbritannia la tirsdag ut en tweet hvor de ba folk om å si navnet på noen bedre fotballspillere enn Phil Jones. Det fikk mange til å reagere, også United, og etter press måtte Twitter fjerne meldingen.

Unnskyldningen – eller forklaringen – var at Twitter la ut den tweeten for å vise frem en ny funksjon hvor brukere også kan velge hvem som skal ha lov til å svare på en tweet. – Det var ikke meningen å være støtende, og så fort vi innså feilen vår så fjernet vi meldingen, sier en Twitter-talsmann.

Les hele saken hos Daily Mail.

Sancho startet for Dortmund i treningskamp

United-aktuelle Jadon Sancho spilte fra start for Borussia Dortmund i en treningskamp borte mot østerrikske Altach onsdag, og han var lett på foten og virket i bra form i 1. omgangen. En gang driblet han også halve Altach bare for at avslutningen ble stoppet. Dortmund ledet 3-0 ved pause, og da ble Sancho også byttet ut.

17 år siden Ronaldo signerte

Cristiano Ronaldo ble United-spiller på denne dagen for 17 år siden. For en spiller.

Tirsdag 11. august

Mystisk twittermelding fra Pogba

Tirsdag ettermiddag la Paul Pogba ut en mystisk melding på Twitter. Det har lenge blitt spekulert i om franskmannen skal signere ny kontrakt, og det kan selvfølgelig være grunnen til at midtbanespilleren la ut meldingen. Andre grunner kan for eksempel være ny sponsor eller veldedighetsarbeid. Vi får nesten bare vente i spenning.

Senere tirsdag kveld avfeide Pogba at meldingen hadde noe med fotball å gjøre.

Kopierte prestasjon fra 2008/09-sesongen

Dette er andre gang United har kommet seg til semifinalen i tre cupturneringer i en og samme sesong, skriver Steve Bartram (som jobber for United) på Twitter.

Den eneste gangen dette har skjedd tidligere er i 2008/09.

Den gang tapte vi i FA-cup-semifinalen, men kom oss til ligacupfinalen (hvor vi vant mot Tottenham etter straffekonkurranse) og Champions League-finalen (hvor vi tapte).

Forhåpentligvis blir det ny europeisk finale denne sesongen, men forhåpentligvis med et annet utfall enn i mai 2009.

Ett år siden seriestart

Vi jobber fortsatt med å fullføre 2019/20-sesongen, og forhåpentligvis avsluttes den ikke denne uka, men i dag er det altså ett år siden vi startet sesongen med å smadre Chelsea 4-0 på Old Trafford, i en kamp hvor United var langt mer effektive enn Chelsea.

Marcus Rashford (x2), Anthony Martial og Daniel James scoret målene for United.

Mandag 10. august

Målgivende for Hansen-Aarøen

Vi skrev nylig om Isak Hansen-Aarøen, som reiser over til Manchester for å starte sitt Manchester United-eventyr når han fyller 16 år 22. august.

Han spiller nå for Tromsøs A-lag, og mandag kveld noterte han seg for en finfin målgivende pasning til Tromsøs fjerde mål i 5-0-seieren mot Sandnes Ulf på Alfheim.

Hansen-Aarøen kom inn i det 55. minutt av oppgjøret.