United tar grep i sosiale medier

LES OGSÅ: Forrige ukes notiser

Lørdag 18. januar:

United tar grep i sosiale medier

Manchester United opplever at sosiale medier påvirker spillerne negativt i hverdagen og vil ta grep for å hindre trakassering. Det skriver ESPN. Klubben skal være bekymret for hvordan kritikk på plattformer som Twitter og Instagram påvirker spillerne.

Jesse Lingard, Paul Pogba, Luke Shaw og Phil Jones er blant dem som har fått negativ omtale i det siste.

United skal være innstilt på å gå foran og gå i dialog med eksperter, relevante myndigheter og andre klubber.

Fredag 17. januar:

Smalling klar for kvartfinale

Torsdag kveld gikk Roma videre i cupen etter en 2-0-seier borte mot Parma. Utlånte Chris Smalling spilte hele kampen for hovedstadsklubben og la senere ut en Twitter-melding hvor han sier seg fornøyd med både kvartfinale og en «cleen sheet».

En god dag på jobben med andre ord.

Rashford vil trosse smertene

Marcus Rashford er forberedt på å trosse smertene og spille søndagens lokaloppgjør mot Liverpool. Det skriver United-journalist David McDonnell i Daily Mirror.

22-åringen skadet ryggen i innhoppet mot Wolverhampton og ble raskt tatt av igjen. Ole Gunnar Solskjær kunne ikke si noe annet om skaden enn at han håpet Rashford ville bli klar mot Liverpool.

Solskjær holder sin pressekonferanse fredag klokken 11.00 og vil da gi oss en oppdatering på situasjonen.

Onsdag 15. januar:

Smalling med flott gest

Etter sommerens utlån til Roma har Chris Smalling virkelig levert varene på fotballbanen. Med stort sett fast plass i startelleveren, samt to mål og en assist denne sesongen, har Smalling virkelig blitt en yndling i Italias hovedstad.

På Roma sin engelske Twitter-konto ble det i dag lagt ut en video hvor Smalling overrasket en heldig ung Roma-supporter. Gutten er i utgangspunktet svært begeistret over å få gå ut på gresset til mektige Olympiastadion i Roma, men blir målløs når han får møte Smalling som også har med seg en liten gave for anledningen…

Dearnley til Oldham

Zak Dearnley ble frigitt av United sist sommer, og har etter det spilt i non-league-klubben New Mills. Nå er Dearnley tilbake i den profesjonelle fotballen, etter at han signerte for Oldham.

Dearnley var i fjorårssesongen på lån til Oldham, uten å imponere veldig – men tydeligvis nok til å signere for Latics.

21-åringen var ubenyttet reserve i tirsdagens 0-0-kamp borte mot bunnplasserte Stevenage.

15 år siden Rooney provoserte The Kop

15 er dagens tall, for det er 15. januar, og det er 15 år siden Wayne Rooneys minneverdige feiring på Anfield.

United vant 1-0 den januardagen i Liverpool, og Rooney scoret kampens eneste mål i det som var hans første kamp mot Liverpool siden han signerte for United.

Hvordan feirer man da? Jo, etter at Rooneys langskudd gikk i mål, så løp han like godt bort og stilte seg opp fremfor The Kop med hendene bak ørene, på denne måten:

Det likte ikke Liverpool-supporterne særlig godt, men det ble ingen reaksjoner mot Rooney i etterkant. Politiet ble likevel blandet inn siden en Liverpool-fan kastet mobiltelefonen sin inn på gressmatta (uten å treffe Rooney).

Tirsdag 14. januar:

Tranmere–Watford utsatt

Hvis United lykkes med å ta seg videre fra FA-cupen i morgendagens omkamp mot Wolverhampton, skal vi møte enten Tranmere eller Watford i neste runde. De skulle nemlig også ha spilt omkamp denne uka, nærmere bestemt tirsdag. Men på grunn av overvann på Tranmere sin hjemmebane, er kampen utsatt.

Kampen vil isteden bli spilt torsdag 23. januar. Det er bare et par dager før enten Watford eller Tranmere møter enten United eller Wolves. Hvis United slår Wolves i morgen må vi derfor måtte vente over en uke før vi får svar på hvem vi møter i fjerde runde.

Rashford sikrer eget navn

Det er Daily Star (ja, vi vet, men utgangspunktet for saken er nok likevel rett) som skriver at United-spissen nå ordner papirene slik at han kan utnytte eget navn i enda større grad kommersielt. Det betyr at det kan komme egne Rashford-paraplyer, Rashford-sengesett og ikke minst Rashford-toalettpapir med mer.

Mandag 13. januar:

Pawson dømmer Liverpool-kampen

Hoveddommer for søndagens derbyoppgjør mot Liverpool er 40-år gamle Craig Pawson. Han tar med seg Richard West og Scott Ledger som linjedommere og søndagens fjerdedommer heter Jonathan Moss. Paul Tierney vil sammen med sin assistent Andy Halliday ha ansvar for VAR-systemet.

Forrige gang Pawson var i aksjon som dommer i en United-kamp var 2-2-oppgjøret mot Aston Villa 1. desember. I løpet av sin tid som Premier League-dommer har han kun dømt ett oppgjør mellom Manchester United og Liverpool. Den gang (10.03.2018) gikk United seirende ut med sifrene 2-1 etter to scoringer av Marcus Rashford, samt et selvmål av Eric Bailly på motsatt side.

Pawson har til sammen dømt United i 19 kamper. I tolv kamper har United stått igjen som vinnere, og i henholdsvis fire og tre kamper, har det endt med uavgjort og tap.

Avspark i søndagens kamp er 17:30.

Slik blir Old Trafford i LEGO

Og prisen? Så vidt united.no har fått det med seg så ligger den på cirka 250 pund.

United glemte Norman Whiteside…

United la søndag ut en sak om Marcus Rashford var den tredje yngste spilleren i historien til å nå 200 kamper for United, bak George Best og Ryan Giggs og Rashford svarte på sosiale medier at han var stolt.

Det var bare ett problem – det var feil.

Norman Whiteside var nemlig den yngste til å nå 200 kamper, noe kona hans påpekte og noe Rashford så tross alt var rask med å godta.