– Nøkkelrolle for Carrick

Ryan Giggs har fortsatt tro på Michael Carrick som et viktig innslag i José Mourinhos spillertropp.

For bare få uker siden delte mange oppfatningen om at Carrick trolig var inne i sin siste sesong som United-spiller. Elleve år etter han ankom fra Tottenham for £18.6 millioner, var tiden omme for den snart 36 år gamle midtbaneeleganten. Trodde mange.

Kontraktstiden var da også i ferd med å løpe ut; og uten tegn til at den ville bli fornyet var det lett å anta at United-karrieren hans ville være over så snart 30. juni dukket opp på kalenderen.

Men så, tre dager etter at Europa League-troféet var blitt sikret i Stockholm, og nærmest ut av det blå, kom nyheten om at Carrick og Manchester United var blitt enige om å forlenge forholdet med ett år. Dermed blir altså den sympatiske «geordien» værende på Old Trafford også i 2017/18-sesongen.

MICHAEL CARRICK og RYAN GIGGS diskuterer slagplanen foran søndagens testimonial.

– Løfter sine medspillere

Mannen som har tjent United med slik bravur helt siden 2006, vil kanskje ikke få anledning til å trekke på seg den røde trøyen like ofte som før, men hans gamle United-kollega Ryan Giggs, tror at Carrick likevel vil forbli en nøkkelfigur for José Mourinho.

Giggs grunngir sin tro med å peke på at Michael Carrick har en egen evne til å gjøre alle han har rundt seg til bedre fotballspillere.

– Det skyldes den beroligende påvirkningen han har på alle, både på og utenfor banen; det er en sann glede å spille sammen med ham, forklarer Giggs overfor MUTV, og legger til:

– Når du spiller sammen med noen, da ønsker du å stole på dem. Michael er en sånn spiller; han tar alltid de rette beslutningene.

P.S.: På sine elleve sesonger i United-trøyen har Michael Carrick spilt i alt 459 obligatoriske kamper (391+68). Det gir ham en 17. plass på listen over klubbens spillere med flest kamper. Han trenger tre til for å passere Bryan Robson, og ytterligere to for også å passere Mark Hughes.