Nok et poengtap

REFERAT: Fjoråret sitter fortsatt dypt i United-laget, som bare klarte 1-1 borte mot Sunderland.

Spillerkjøp og rykter om flere kjøp preget hele uken, men likevel var det den samme skadeplagede troppen som reiste til Sunderland for å spille sesongens andre serierundekamp på Stadium of Light.

Ander Herrera skadet seg i midtuken, og sørget dermed med at ingen av de tre nyinnkjøpte spillerne kunne spille, men Louis van Gaal kunne i det minste glede seg over at Robin van Persie ble klar til å starte sin første kamp for sesongen.

[poll id=»81″]Tøff start

United skuffet stort da Swansea vant 2-1 på Old Trafford i den første serierunden, og flere av spillerne har uttalt at de så på kampen mot Sunderland som en ny start på sesongen, og at de absolutt ikke skulle la det gjenta seg.

Likevel var det et nervøst lag som startet kampen, og laget leverte feilpasning på feilpasning i kampens åpningsminutter. Med litt flaks kunne Sunderland vært i ledelsen etter bare to minutters spill, men Phil Jones taklet ballen vekk fra Connor Wickham i siste øyeblikk.

Tynt sentralt

Ettersom Ander Herrera, Michael Carrick og Marouane Fellaini, alle var ute med skader, ble det Darren Fletcher og Tom Cleverley som skulle styre den sentrale midtbanen.

Begge har mye å bevise, dersom de skal få mye spilletid når stallen er skadefri, men i det første kvarteret var det lite som tydet på at de kom til å ta godt var på muligheten.

Fletcher brukte stadig for lang tid på å orientere seg, og Cleverley mistet ballen gang på gang, enten ved dårlige førstetouch, eller ved å sentre i blinde.

Så smeller det

Men så plutselig, i det 17. minutt, så ble nerver til glede da Antonio Valencia klarte å dra seg fri på høyresiden. Ecuadorianeren banket ballen hardt inn langs bakken i kjent stil, og på bakerste stolpe ventet Juan Mata, som enkelt kunne sette ballen i mål til 1-0.

Kampløpet forandret seg ikke stort etter scoringen, og det var Sunderland som virket å være det skarpeste laget. Wickham skjøt like utenfor, og Larsson prøvde seg med flere innlegg uten uttelling, før hjemmelaget skaffet seg et hjørnespark like etter at halvtimen var passert.

Et presist innlegg fra Larsson, ble møtt av pannebrasken til Jack Rodwell, og ballen suste inn i mål, utagbart for De Gea. Dårlig markering, etter dårlig forsvar, en scoring United absolutt burde kunne ha avverget.

Ny skade

Ganske tidlig i kampen begynte Chris Smalling å vise tegn til at han slet med noe, og Michael Keane gjorde seg klar til å komme inn.

Keane satte seg etterhvert tilbake på benken igjen, og alle trodde at det skulle gå bra med Smalling, som fortsatt så ut til å kunne løpe greit ute på banen.

Men to minutter før pause var det stopp, og Louis van Gaal gjorde sitt første bytte. Smalling tegner seg dermed opp på den allerede lange skadelisten til United, uten at vi kan si noe sikkert om hvor alvorlig skaden er på dette tidspunktet.

Ny tillit

Mens samtlige Unitedfans på twitter og foran TV-skjermene sine, snakket om hvilke bytter som måtte gjøres, valgte Van Gaal å ikke gjør noen flere bytter i pausen.

Ny tillit, men ikke så mye høyere selvtillit, slik så det ut i andre omgangs åpningsminutter. Lite stemte, ikke bare fremover, men også da United spilte med ballen på egen banehalvdel.

Flere ganger ble ballen enkelt gitt bort, og Sunderland både kunne og burde ha tatt ledelsen da Michael Keane totalt feilberegnet da han skulle få ballen unna, og Wickham fikk skyte upresset fra åtte meters hold. Heldigvis for United stod Tyler Blackett i veien, og fikk gitt ballen ut til corner.

Filming?

United klarte etterhvert å hente seg litt inn i kampen igjen, og etter rundt 60 minutters spill var det United som styrte det som skjedde på gresset.

Flere ganger fikk de spilt seg rundt på kantene, men innleggene var som regel for dårlige. Van Persie og Rooney kombinerte flere ganger godt, og sammen med Juan Mata spilte de seg til noen nesten-sjanser.

I det 62. minutt ble Van Persie spilt opp utenfor 16-meteren. Nederlenderen tok med seg ballen mot mål og gikk i bakken, uten å få straffe. Ballen spratt så videre til Young, som kom først på ballen før han også fløy overende i kjent stil.

Dommer Mike Dean var raskt oppe med det gule kortet til Young, og reprisen viste helt klart at han konstruerte situasjonen selv. Likevel var det en helt klar kontakt mellom Young og Wes Brown, så det er vel kanskje åpent for diskusjon.

Byttene

Så bestemte Van Gaal seg for å spille ut resten av kortene sine. Fletcher og Van Persie gikk av banen, mens Danny Welbeck og Adnan Januzaj kom inn.

Med Januzaj og Welbeck på banen ble det mer bevegelse i angrepene til United, men noe stort sluttprodukt fikk vi aldri se i løpet av 90 minutter i nordøst-England.

Sunderland holdt tilogmed på  å hjelpe United til seieren, men selv ikke da de kludret det til på det verste i egen 16-meter, klarte United å få ballen over streken, og det endte til slutt 1-1.

Skuffet måtte vi konstantere at to nye poeng var gått tapt, og at kun fem lag, lå bak United på tabellen.

Sunderland 1-1 (1-1) Manchester United

Premier League, 24. aug. 2014
Stadium of Light, 43.217 tilskuere
Dommer: Martin Atkinson

17. min.: 0-1 Mata
30. min.: 1-1 Rodwell

United: De Gea; Jones, Smalling (M.Keane, 44.), Blackett; Valencia, Fletcher (Januzaj, 63.), Cleverley, Young; Mata; Rooney, Van Persie (Welbeck, 63.)