Straffet av Derby på svak dag

LIVE: Manchester United – Derby County.

Paul Pogba dominerte nyhetsbildet før Derby-kampen, siden flere medier melder at Mourinho har fortalt Pogba (og resten av spillergruppa) at han ikke kommer til å være United-kaptein igjen. Les mer om den saken her.

Den saken tenkte vi ikke mye på de første minuttene etter kampstart siden United startet kampen meget bra.

Først fikk Lukaku en bra sjanse etter et Martial-innlegg, og så var disse to involvert igjen i kampens tredje minutt – Martial ga ballen til Lukaku, som ga den en liten flikk videre til Jesse Lingard. Han fant Juan Mata, som igjen fant nettmaskene med en kald avslutning.

Slike angrep kan vi glede oss over!

United hadde noen sjanser til å øke ledelsen før pause, blant annet var Lukaku nære to ganger (og kunne fort også fått seg et straffespark), men Derby var også gode, og de kunne fort ha utlignet da Sergio Romero var raskt ute og fikk stoppet Mason Bennett etter at United-forsvaret sov litt.

I andre omgang ble det mer trøbbel.

Først utlignet Harry Wilson på frispark, og kort tid etterpå ble Sergio Romero utvist etter å ha handset utenfor sekstenmeteren – og dermed fikk Lee Grant sin debut.

Han gjorde mange gode redninger, men måtte se Jack Marriott score det som så ut til å bli det avgjørende målet.

På overtid dukket Marouane Fellaini opp på et glimrende Dalot-innlegg, og headet inn utligningen, og dermed ble det straffesparkkonkurranse.

United scoret på sine sju første straffespark (Lukaku, Young, Fellaini, Fred, Martial, Dalot, Matic), men Derby scoret på sine første åtte, og så bommet Phil Jones for United. Dermed vant The Rams, og avanserte i ligacupen.

Manchester United 2-2 Derby (7-8 i straffekonkurransen)

Old Trafford, tredje runde i ligacupen

Mål: 1-0 Juan Mata (3), 1-1 Harry Wilson (59), 1-2 Jack Marriott (85), 2-2 Marouane Fellaini (95).

Rødt kort: Sergio Romero (67).

United: Sergio Romero, Diogo Dalot, Eric Bailly, Phil Jones, Ashley Young, Ander Herrera (Marouane Fellaini 63), Nemanja Matic, Jesse Lingard (Fred 63), Juan Mata (Lee Grant 70), Anthony Martial, Romelu Lukaku.

Derby: Scott Carson, Jayden Bogle (Andre Wisdom 87), Craig Forsyth, Richard Keogh, Fikayo Tomori, Bradley Johnson, Craig Bryson, Mason Mount, Harry Wilson, Mason Bennett (Florian Jozefzoon 77), David Nugent (Jack Marriott 79).