Newcastle ville ha Ferguson som Keegans erstatter

Newcastle ønsket Sir Alex Ferguson som Kevin Keegans erstatter i 1997. Det kommer frem i en ny bok om den legendariske Manchester United-manageren.

Med sine nye eiere kommer Newcastle ikke til å mange ambisjoner, men klubben var blant topplagene i Premier League også på slutten av 1990-tallet og det var da «Magpies» la planene for å hente Ferguson til Tyneside. 

Newcastles planer om å lokke Sir Alex Ferguson til St. James´Park fikk imidlertid en brå slutt da Manchester Uniteds daværende formann Martin Edwards fikk høre om planene.

LIGAMESTER: Sir Alex Ferguson ble værende i United til tross for at Newcastle ønsket å hente skotten i vinteren 1997. Her er Ferguson og daværende assistent Brian Kidd under 3-1-seieren mot Liverpool på Anfield i april, en seier som gjorde at United tok et stort skritt mot et nytt ligagull.

Det kommer frem i boken «Fergie Under the Hairdryer» som er skrevet av John Richardson. 

Richardson har snakket med den tidligere Newcastle-eieren Sir John Hall som avslører planene klubben hadde.

– Det var vrient å etterfølge Kevin, men Alex Ferguson ville passet bra. Han var den beste i bransjen. Vi trengte å bygge videre på medgangsbølgen da Kevin sluttet i 1997 og styret følte vi hadde en sjanse til å hente Alex fra Manchester United der han hadde tatt klubben til topps og vunnet en rekke troféer, sier 88-åringen i boken. 

Da Martin Edwards fikk nyss om Newcastles planer ringte han imidlertid til Hall og satte en rask stopper for planene.

IKONISK DUELL: Kevin Keegans Newcastle var lenge i førersetet, men det var Sir Alex Ferguson og Manchester United som vant både ligaen og FA-cupen i 1995/96-sesongen.

– Det ville vært fantastisk om vi hadde lyktes og hentet Ferguson til Newcastle, men vi fikk en erstatter for Kevin som ikke var så verst, sier Hall.

Kenny Dalglish kom inn som Newcastles nye manager vinteren 1997 og tok Newcastle til en andreplass i ligaen. 

Mester?

Manchester United selvsagt med Sir Alex Ferguson ved roret.