Nesten ni timer uten baklengs i ligaen

En gang var han utskjelt. Nå har han stengt buret. Kan De Gea kopiere fantastiske Edwin van der Sar?

Manchester United har – med god grunn – fått mye kritikk for forsvarsspillet denne sesongen. United har et snitt på over ett baklengsmål per kamp, noe de ikke har hatt siden de ble nummer tre i 2001/02-sesongen.

Selv om det altså ser ut til å være fullt mulig å vinne serien med lite imponerende forsvarsspill, presiseres ofte viktigheten av et bunnsolid forsvar. En fersk De Gea og mangelen av Nemanja Vidic har blitt nevnt som hovedgrunnene til det defensive problemet til United. I går spilte David de Gea sin 50. Premier League-kamp, mens United kan skryte av et nærmest skadefritt forsvar.

Dette har resultert i at United nå er inne i sin beste defensive form siden 2008/09-sesongen, da United satte rent bur-rekord med sine 14 kamper uten baklengs. Edwin van der Sar voktet buret i alle disse kampene, og det var Tomasz Kuszczak som slapp inn Uniteds første mål 32 minutter inn i kampen mot Blackburn. I neste kamp røk også streaken til nederlenderen, da Peter Løvenkrands scoret etter ni minutter.

Sesong

Målvakt

Minutter

Periode

2012/13

David de Gea

537 min *

30. jan – ?

2011/12

503 min

4. mars – 11. april

2010/11

Tomasz Kuszczak og Edwin van der Sar

401 min

6. mars – 1. mai

2009/10

Edwin van der Sar

275 min

20. feb – 21. mars

2008/09

Edwin van der Sar og Tomasz Kuszczak

1332 min

8. nov – 4. mars

David de Gea og United har altså holdt buret rent helt siden det komiske målet til Jay Rodriguez i kampen mot Souhampton 30. januar.

En like lang rekke uten baklengs har de ikke klart siden den utrolige rekken fra 2008/09-sesongen.

I en periode hvor Robin van Persie nærmest har sluttet å score, har forsvaret strammet seg opp, noe som har sikret United seier etter seier. Laget har fremdeles ikke tapt i serien siden 17. november, og forsvaret fortjener mye av æren for denne rekken.

United har ikke sluppet inn mer enn ett mål siden kampen mot Newcastle 26. desember, da Chicharito senket The Magpies på overtid.

Det som likevel kan være et faresignal, er det som skjedde i fjor – etter å ha holdt buret rent i fem strake kamper, senket Shaun Maloney og Wigan de røde djevlene i den påfølgende kampen.

Neste motstander er Sunderland borte, og United vil nok gjøre det de kan for å opprettholde den fine statistikken.

United har historisk sett vært gode defensivt på Stadium of Light. De røde fra Manchester har ikke sluppet inn mål borte mot Sunderland siden 2009, da Kenwyne Jones scoret for hjemmelaget. Siden den gang har United holdt buret rent i Nordøst-England (1-0, 0-0, 1-0).

Sunderland-Manchester United spilles 30. mars klokken 13:45.