Nekter for at Old Trafford ble åpnet: Her er Uniteds forklaring

United sendte mandag ettermiddag ut en lengre melding hvor de på det hardeste benektet påstander om at en port ble åpnet for å hjelpe søndagens demonstranter inn på Old Trafford.

– Disse rapportene er komplett feilaktige.

– Etter å ha brutt seg gjennom barrierene og sikkerheten foran stadion så klatret noen demonstranter over portene ved München-tunnelen. Deretter tvang de seg inn en sidedør før de selv åpnet en annen dør for å slippe andre inn på tribunene og banen.

– I tillegg smadret en annen demonstrant døren til en heis for funksjonshemmede, slik at enda en gruppe kom seg inn, heter det i uttalelsen på manutd.com.

United påpeker også at selv om de ikke vil ta fredfulle demonstranter så vil de nå samarbeide med politiet for å identifisere alle som var i involvert i det som betegnes som «kriminell aktivitet».

De lover også å ilegge sanksjoner mot enhver sesongkort-innehaver som blir tatt i å ha utført disse kriminelle aktivitetene.

– Vi vil også forsette med vår dialog og møter med supportere gjennom Fans Forum og andre passende kanaler, heter det.

Det engelske fotballforbundet sendte også ut en uttalelse mandag som blant annet omhandlet søndagens protester.

– Forrige uke så startet vi en offisiell undersøkelse om den europeiske Superligaen og involveringen til de seks engelske klubbene. Vi skrev til de seks klubbene for å få all relevant informasjon. Når vi har fått det vil vi vurdere hva vårt neste steg blir. Det som skjedde var helt klart uakseptabelt, og kunne skapt stor skade på alle nivåer i engelsk fotball.

– Supporterne har spilt en viktig og betydningsfull rolle i å forhindre Superligaen, og vi forstår frustrasjonen. Samtidig kan vi ikke akseptere den voldelige og kriminelle oppførselen som fant sted før kampen mellom Manchester United og Liverpool, som FA nå etterforsker.