Mot stort underskudd i 2010

Nye regnskapstall viser at Red Football Ltd går mot en real økonomisk smell i 2010.

Samlet må Uniteds holdingselskap bokføre et tap på £66.5 millioner etter finansårets tredje kvartal. Det negative resultatet kommer til tross for økte inntekter fra mediaavtaler, kamper og øvrige kommersielle aktiviteter.

Philip Long, partner i PKF Accountant and Business Advisers, vurderer regnskapstallene som kritiske og advarer om at spillersalg kan bli en nødvendighet. ”Tapene viser at den nåværende businessmodellen ikke fungerer uten spillersalg. Det er litt av et rot. Hva skjer når alle renteutgifter bokføres og man ikke får ekstraordinære inntekter som fjorårets salg av Cristiano Ronaldo?”, uttaler Long til The Guardian.

Regnskapstallene viser at United blant annet har måttet punge ut £40.6 millioner pund i en engangsbetaling for å avslutte en rentebytteavtale i forbindelse med utstedelsen av de nye obligasjonslånene tidlig i vinter. Obligasjonslånene har for øvrig blitt dyrere enn planlagt grunnet pundets svake utvikling mot dollaren. Totalt har klubben måttet bokføre £19 millioner i tap på lånene som er utstedt i dollar. De siste £7 millionene kommer fra økte driftskostnader (lønn til spillere etc.) og økte renteutgifter.

Klubben hadde da heller ingen optimistiske nyheter å gi til obligasjonsinvestorene. Ettersom fjerde kvartal sammenfaller med avslutningen av sesongen og sommerferien i engelsk fotball, advarer klubben om at inntektene neppe vil øke markant mot slutten av året. Færre kamper og eliminasjon fra Champions League i kvartfinalen betyr at inntektsgrunnlaget er redusert. Unntaket her er hvis klubben skulle få store inntekter ved salg av spillere.

Fansen har allerede fått merke konsekvensene av det svake resultatet. Klubben har blant annet sendt ut en e-post til samtlige sesongkortinnehavere med beskjed om at de må fornye – og betale – sesongkort for 2010-2011 før 31. mai. Hvis fansen ikke gjør dette vil sesongkortene automatisk bli lagt ut for salg.

Kilde: The Guardian