SAFs pressekonferanse

Sir Alex har ingen nye skader å melde om foran mandagens bortemøte med Blackburn.

Hovedpunktene fra managerens pressekonferanse:

– Vi har de samme spillerne tilgjengelig som vi hadde mandag kveld *). Rio er okay – han følte seg bare litt stiv. Men vi vet alt om situasjonen hans, så derfor sendte vi Smalling utpå (mot Fulham).

– Ellers regner vi med at Nani gjenopptar treningen i morgen (fredag), men Blackburn-kampen kommer for tidlig for ham.

– Når det gjelder Anders Lindegaard så var han i trening, men kanskje gjorde han litt for mye av det. Nå har vi gitt ham fri i en uke, men han bør være tilbake før sesongen er omme.

Om Blackburn:

– Kampene mot Blackburn er alltid vanskelige. Det går bestandig litt hett for seg, og derbyfølelsen er til å ta og føle på.

– I fjor kom vi tilbake etter først å ha blitt liggende under, og vant ligaen. Men vi forventer at det blir en vanskelig kamp – i likhet med alle andre kamper. – Når vi ser på de forestående kampene mot Blackburn, QPR, Wigan og Villa, så kjemper de alle for å overleve, men forhåpentlig klarer vi å navigere oss gjennom disse oppgjørene. I slike kamper er det viktig å ta ledelsen.

Om mangel på europacupfotball:

– Vi er jo vant til å spille onsdag-lørdag-onsdag-lørdag, og det savner vi. På den annen side er det lettere nå å bevare friskheten i spillergruppen. Likevel ville vi ha foretrukket Champions League-fotball.

Om Fulham-kampen og straffesituasjonene:

– Kampen på mandag kveld ble en interessant forestilling. Den viste oss hvor besluttsomme motstanderlag kan være når det gjelder å gjøre jobben og forsvare seg godt. Fra et dommerperspektiv kan jeg forstå hvorfor Murphy ikke fikk straffe, når ballen tok den retningen den gjorde. Men også vi kunne hatt straffe.

– Samtidig kunne City fort fått straffe imot seg i kampen mot Stoke, for måten Gareth Barry gikk inn i en takling.

– Avgjørelser går både for og imot, av og til riktig, andre ganger galt. Men det jevner seg ut. Selv har vi måttet tåle noen forferdelige avgjørelser på Old Trafford – bare tenk på kampen mot Newcastle.

– Og Tottenham hadde en god sak (mot City) da Balotelli ikke ble sendt av banen. Senere avgjorde han kampen på straffespark langt inne på overtid.

– Men det finnes millioner av eksempler på slikt. Mindre klubber føler gjerne at avgjørelser går imot dem når de møter større klubber, men det var en som for noen år siden sa at vi får massevis av straffer. Men snittet vårt ligger bare på rundt tre i året. Med tanke på at vi angriper hele tiden, kan ingen kan påstå at det er mye.

*) Troppen mot Fulham:

De Gea, Amos, Rafael, Evans, Ferdinand, Smalling, Jones, Evra, Valencia, Cleverley, Carrick, Giggs, Scholes, Young, Berbatov, Rooney, Hernandez, Welbeck.