Nærmer seg retur: – Føler meg bedre, både fysisk og mentalt

Marcus Rashford sier at han er skadefri etter skulderoperasjonen som har holdt ham ute siden sommerens EM.

23-åringens comeback etter skade nærmer seg med stormskritt. Angriperen spilte treningskamp mot Blackburn tidligere i landslagspausen, et oppgjør der han endte opp med å score to mål.

Engelskmannen la seg under kniven i slutten av juli, etter å ha slitt med en skulderskade siden begynnelsen av foregående sesong. Nå forteller lynvingen at han er frisk og rask igjen.

– Forrige sesong var et langt år for min del. Jeg ble skadet i slutten av september og det ble gradvis verre. Men nå er jeg kvitt det og føler meg mye bedre, både fysisk og mentalt, sier Rashford til BBC.

Vil aldri glemme støtten etter EM-bommen

At United-yndlingen føler seg vel mentalt er dog ingen selvfølge.

Rashford, klubbkamerat Jadon Sancho og Arsenal-unggutt Bukayo Saka mottok alle grov, rasistisk hets etter at trioen bommet da England tapte sommerens EM-finalen på straffesparkkonkurranse.

I etterkant har det derimot vært den enorme støtten og den unisone fordømmelsen av hetsen som har vært mest fremtredende.

Defaced Mural Of Marcus Rashford Repaired By The Artist In Manchester
STØTTET RASHFORD: Veggmaleriet av Marcus Rashford i Manchester ble først gjenstand for vandalisme, deretter for utallige støttemeldinger til United-spilleren.

Blant annet dro engelskmenn fra fjern og nær for å legge igjen støttende hilsninger ved veggmaleriet av Rashford i Manchester i dagene etter at gatekunsten ble vandalisert.

Det varmer, sier Rashford.

– Det var fint. Det er noe du aldri kommer til å glemme.

23-åringen forteller at han hadde tankene i den tapte EM-finalen i to uker før han virkelig skjønte hvor massiv støtte han og landslagskameratene hadde fått rundt om.

– Det tok én uke, to uker å klarne tankene og bare da klarte jeg å merke meg alle de forskjellige folkene som hadde stått frem, forsvart oss og spredd ordet om at rasisme ikke er greit.

Om Ronaldo: – God følelse

Nå som Rashford er nære et comeback etter sitt skadeavbrekk, vil han snart få muligheten til å spille med nevnte Sancho, som er Uniteds største signering etter endt overgangsvindu.

Den mest omtalte signeringen må dog sies å være Cristiano Ronaldos retur, tolv år etter at portugiseren forlot Old Trafford.

Manchester United v Villarreal CF: Group F - UEFA Champions League
GLADGUTT: Cristiano Ronaldo har kunnet juble for fem mål siden United-returen. Nå kan han smile over at Marcus Rashford snart er tilbake i laget.

Overgangen satte de nostalgiske og romantiske følelsene i sving hos United-supporterne, Rashford inkludert.

– Det er en god følelse for meg som spiller, men også som fan av klubben, sier Rashford og fortsetter:

– Det er alltid en god følelse når en klubblegende finner veien tilbake til klubben. Å spille med ham tilbake på Old Trafford vil være en storslagen følelse og forhåpentligvis gir det oss en dytt mot å begynne og vinne flere trofeer.