Lingard scoret og vant mot Leeds

Dalot og Lingard med mål, mens Chong og Pellistri også hadde viktige bidrag til scoringer for lagene sine.

Her er vår oppsummering av hvordan de utlånte gjorde det denne helga (inkludert mandag).

West Ham United 2-0 Leeds United

West Ham spilte mandag kveld mot Leeds hjemme på London Stadium, hvor resultatet ble 2-0 til hjemmelaget.

Jesse Lingard startet som vanlig for West Ham, og han var også i sentrum da West Ham tok ledelsen. Han satte fart inn i Leeds-boksen i kampens 20. minutt, og ble felt – soleklart straffespark. Straffesparket bommet han på, men han satte returen i mål, og dermed hadde han gjort som flere andre United-spillere denne sesongen – scoret mot Leeds.

Craig Dawson stanget inn 2-0, og flere mål ble det ikke, selv om Leeds nok burde klart å redusere.

Lingard fikk gult kort for å sparke bort ballen litt over ti minutt før slutt. I det 87. minutt ble han byttet ut.

West Ham er to poeng bak Chelsea på fjerdeplass, fem poeng bak Leicester på tredjeplass og seks poeng bak United på andreplass. Moyes’ lag har også spilt én færre kamp enn disse lagene.

SCORET PÅ RETUREN: Jesse Lingard.

Real Betis 3-2 Alavés

Alavés spilte mandag kveld mot Real Betis, og det startet veldig bra for Alavés, som ledet 2-0 etter første omgang, men de endte likevel opp med å tape.

Facundo Pellistri startet for første gang for Alavés.

Pellistri var spilleren som satte i gang angrepet som ble til 2-0-målet da han vant ballen fra Betis. Han var fjerde siste Alavés-spiller på ballen.

Betis reduserte på straffespark etter rundt en time, og noen minutter senere ble Pellistri byttet ut. I det 81. minutt utlignet Betis, og i det 88. minutt hadde hjemmelaget snudd kampen.

Alavés er dermed fortsatt på nedrykksplass.

STARTET KAMPEN: Facundo Pellistri.

Hellas Verona 0-2 AC Milan

AC Milan tok tre viktige poeng i kampen om en Champions League-plass – og med de tre poengene meldte Milan seg også på igjen i kampen om ligatittelen.

Diogo Dalot har ikke imponert veldig for Milan i det siste, men fikk sjansen fra start her, og den sjansen tok han vare på. Han spilte kanskje ingen stor kamp på venstrebacken til Milan, men han scoret et flott mål (2-0-målet) for Milan, hans første mål i Serie A (og andre for Milan totalt).

Rade Krunic scoret det første målet for AC Milan.

Viktige Simon Kjær satt på benken hele kampen – han er nok en sterk kandidat til å starte på stopperplass mot United på torsdag.

Milan er seks poeng bak byrival etter at Inter mandag vant mot Atalanta.

AC Milan: Gianluigi Donnarumma – Davide Calabria, Alessio Romagnoli, Fikayo Tomori, Diogo Dalot – Souahilo Meïte, Franck Kessie – Alexis Saelemaekers, Rade Krunic, Samu Castillejo (Jens Petter Hauge, 78.) – Rafael Leão.

SCORET FOR MILAN: Diogo Dalot.

Club Brugge 3-0 Zulte Waregem

Club Brugge leder den belgiske ligaen soleklart, og søndag ettermiddag vant de oppskriftsmessig 3-0 hjemme mot Zulte Waregem.

Tahith Chong startet kampen for hjemmelaget, og i det 63. minutt hadde han den målgivende pasningen til 3-0-målet.

Kort tid etterpå ble han byttet ut, og da stoppet også målene for Club Brugge.

Wigan 3-0 MK Dons

Ethan Laird har imponert på utlån i Milton Keynes, og lørdag var han igjen involvert med positivt fortegn, til tross for et halvstygt tap mot Wigan.

Backen og hans forsvarskolleger slapp til 1-0, før Laird flere ganger var nære ved å sørge for en utlikning. Laird var nære ved å stå for et fint solomål da han skar inn i banen fra høyresiden, men Wigan-keeper Jamie Jones fikk akkurat dyttet ballen over mål.

Deretter kunne Laird ha fått en målgivende, da han fant Joe Mason på kanten av 16-meteren. Dessverre for Dons ble det heller ikke mål denne gangen.

I stedet var Latics som la på til 2-0 og 3-0. Dermed forblir MK Dons på 16. plass og må innse at blant andre Wigan klatrer innpå.

Laird fikk også et gult kort for filming i sluttminuttene.

GOD: Ethan Laird har imponert for MK Dons denne sesongen. Her fra møtet med Gillingham.

Watford 1-0 Nottingham Forest

James Garner fikk en ny 90-minutter da han møtte sin tidligere utlånsklubb på Vicarage Road lørdag. Det endte i nederlag for Forest, etter at Adam Masina scoret kampens eneste mål.

Det ble med andre ingen målpoeng for Garner i kampen, men midtbanemannen får likevel gode skussmål i lokalavisa Nottingham Post.

– Full av innsats da han returnerte til Watford, etter hans låneopphold tidligere i sesongen. Manchester United-lånegutten spilte veldig bra.

Midtbanespilleren endte opp med en syver på spillerbørsen til avisa, bare slått av midtstopper Joe Worrall.

MØTTE GAMLE LAGKAMERATER: James Garner.

Portadown 4-1 Glenavon

Jacob Carney ble kåret til Portadowns beste spiller i februar, og fulgte opp med seier lørdag.

Han og lagkameratene tok ledelsen etter 27 minutter, og så seg aldri tilbake. Til slutt endte det hele altså 4-1 til hjemmelaget, i kampen mot Glevanon.

Basert på klubbens egne liveoppdatering fra kampen, kan det tyde på at Carney i det store og hele hadde lite å gjøre, og at heller ikke målet var burvokterens feil.

Dette var Portadowns første seier med Carney på banen.

Salford City 1-1 Scunthorpe United

Det ble et skuffende 1-1-resultat for Salford City mot Scunthorpe United hjemme på Moor Lane. De tok ledelsen, men Scunthorpe utlignet noen minutter før pause på et straffespark, og flere mål ble det ikke.

Di’Shon Bernard spilte hele kampen, og var spilleren som forårsaket straffesparket med en klønete inngripen, og han vil nok dermed ikke være spesielt fornøyd denne gangen.

Salford City er like utenfor play-off, og må passe seg så ikke toget for direkte opprykk går. Det er nemlig et stykke opp til toppen nå, mens avstanden er minimal til play-off.

SLURVETE INNGRIPEN: Di’Shon Bernard forårsaket straffespark.

Juventus 3-1 Lazio

Lazio tok ledelsen i Torino, men Juventus snudde kampen allerede før de satte innpå Cristiano Ronaldo etter scoringer av Adrien Rabiot og Álvaro Morata x2 (det ene på straffespark), og det ble til slutt ganske komfortabelt.

Mens Juventus altså satte innpå Ronaldo, så byttet Lazio inn blant andre Andreas Pereira i det 82. minutt i håp om å snu kampen – men Pereira ble en parentes i dette oppgjøret.

Pirlos Juventus er nå sju poeng bak Inter med like mange kamper spilt, før Inters kamp mot Atalanta på mandag.

Lazio har for øyeblikket et stykke opp til en Champions League-plass, men verken det eller Europa League-spill neste sesong ser ut som en umulighet.

Andre:

• Joel Pereira ble værende på benken gjennom hele 1-1-kampen mellom Huddersfield og Cardiff, mens Dylan Levitt var ubenyttet reserve for Istra 1961 da de vant 3-2 hjemme mot Sibenik. Teden Mengi forble også på benken gjennom hele oppgjøret da Derby tapte 1-0 borte for Coventry.