Sendte United til topps på tabellen – enn så lenge

Casey Stoneys lag vant 1-0 borte mot Tottenham.

United hadde sjansen til å gå til topps på tabellen i Women’s Super League for aller første gang, og benyttet seg av den muligheten ved å vinne 1-0 mot Tottenham på The Hive.

United står nå med ti poeng etter fire kamper, og leder – frem til søndag, da sannsynligvis to eller tre lag kommer til å gå forbi United på tabellen igjen.

Se tabellen her.

Det var ingen stor fotballkamp i London, selv om begge lag hadde noen store sjanser. Til slutt var det en Millie Turner-heading på et Tobin Heath-hjørnespark som ble utslagsgivende, og sikret United de tre poengene.

TIL TOPPS: Casey Stoneys Manchester United.

Store sjanser til begge lag

Det var ingen tvil om at United stilte offensivt til denne kampen. Tobin Heath og Christen Press startet sammen for første gang, og venstreving Leah Galton ble plassert på venstrebacken.

United fikk en stor sjanse allerede i åpningsminuttet, da United slo inn fra høyre, og Katie Zelem var helt alene fremfor mål. Hun så ut til å bli overrasket over at ballen endte opp hos henne, og endte opp med å heade utenfor.

I kampens femte minutt gjorde Galton en enorm feil som kunne ført til Spurs-mål da hennes støttepasning gikk rett til en Spurs-spiller som plutselig var omtrent alene med Mary Earps, men det gikk heldigvis bra – skuddet gikk utenfor.

Christen Press og Tobin Heath hadde noen brukbare sjanser til å få sine første United-mål, og spesielt Heath var nær da hun ble spilt gjennom av nettopp Press.

Det stod uansett 0-0 til pause.

DUELL I KAMPEN: Tobin Heath og Spurs-høyreback Ashleigh Neville.

United tar ledelsen

United gjorde et bytte til starten av andreomgangen – Ella Toone kom inn for Hayley Ladd, som hadde pådratt seg et gult kort mot slutten av førsteomgangen.

Kampen ble ikke automatisk mye bedre for Uniteds del av den grunn, ei heller at Kirsty Hanson erstattet Christen Press, men etter halvspilt andreomgang tok Uniteds ledelsen likevel.

Det kom på et hjørnespark, etter et Alessia Russo-skudd da hun helst skulle sentret til Heath. Heath endte opp med ballen likevel, for hun tok hjørnesparket – og innlegget hennes landet på hodet til Millie Turner, som headet ballen i mål.

United ble tilsynelatende snytt for både straffespark og en Spurs-utvisning (til Ashleigh Neville, Spurs’ beste spiller i denne kampen), men klarte å ri seieren i land uten altfor mange problemer på slutten.

BT Sport kåret Jackie Groenen til banens beste spiller.

MATCHVINNER: Millie Turner.

Tottenham 0–1 (0-0) Manchester United

Women’s Super League
The Hive

Mål: 0-1 Millie Turner (67.).

Manchester United: Mary Earps – Amy Turner, Abbie McManus, Millie Turner, Leah Galton – Hayley Ladd (Ella Toone, 46., Jackie Groenen, Katie Zelem (Lucy Staniforth, 77.) – Alessia Russo, Christen Press (Kirsty Hanson, 55.), Tobin Heath (Kirsty Smith, 77.).
Ubenyttede innbyttere: Emily Ramsey, Lotta Ökvist, Jane Ross, Jess Sigsworth.

LIVE:

(Her kommer det liveoppdateringer om det viktigste: mål, bytter, røde kort, osv.)

1: Kampen er i gang!

1: Enorm sjanse for Katie Zelem allerede i åpningsminuttet. Får stå ganske så alene rett fremfor Spurs-målet, men ser ut til å bli litt overrasket over at hun fikk ballen, og headingen går i helt feil retning.

5: Kjempesjanse for Tottenham. Leah Galton slår en dårlig pasning bakover som en Spurs-spiller plukker opp, men skuddet går heldigvis for Galton og United utenfor. Litt passivt at ingen så at den pasningen kunne bli farlig, så Galton skal ikke ha hele skylda for det hele.

9: Ex-red Aurora Mikalsen er ikke med i Tottenham-troppen, forresten.

22: Ikke en veldig god kamp akkurat nå. En liten antydning nettopp med en brukbar gjennombruddspasning fra Jackie Groenen, men Christen Press er fortsatt litt rusten, og en dårlig ballberøring fører til at det blir utspark fra mål.

24: Bedre! Groenen gir den til Press igjen, som sender den videre ut til venstre til Heath. Kommer alene med keeper fra litt skrå vinkel, men klarer ikke å overliste keeper. Treffer ene foten til keeper, og går ut. Veldig nært Heaths første United-mål!

41: Finfin redning av Spurs-keeperen på et Katie Zelem-skudd i etterkant av et hjørnespark. Zelem scoret to mål mot Spurs på Leigh Sports Village i fjorårssesongen.

45: Gult kort på Hayley Ladd. Korrekt av dommer.

PAUSE. Kommentator påstod nettopp i oppsummeringen sin at Alessia Russo bommet på en stor sjanse for Spurs (da Galton ga bort ballen i det femte minutt), men det er jo litt pussig siden Russo spilte for United sist vi sjekket.

46: Andre omgang er i gang.

46: BYTTE: Ella Toone har erstattet Hayley Ladd, som altså hadde et gult kort. Kan virke fornuftig å få Toone inn.

53: Det er ikke lett å møte Amy Turner i duellspillet. To Spurs-spillere ligger nede etter en aldri så liten dobbelttakling! Det ser ut til at det gikk OK med Spurs-spillerne, som reiste seg igjen nå mens undertegnede skrev dette.

55: BYTTE: Kirsty Hanson kommer inn for Christen Press. Da går nok Russo inn som midtspiss.

60: Millie Turner header over fra et hjørnespark.

65: Ashleigh Neville er banens beste spiller hittil. Har storspilt på Spurs’ høyreback.

66: Gult kort på Jackie Groenen.

66: Brukbar sjanse for Russo! Det blir heller et hjørnespark fra Russos skudd. Burde kanskje sentret til Heath der.

67: MÅL! United i ledelsen! Millie Turner header inn Tobin Heaths hjørnespark!

68: Gult kort på Amy Turner.

76: United får frispark like utenfor sekstenmeteren. Det ser ut til at forseelsen skjedde utenfor, og at United skulle hatt straffespark.

77: BYTTE: Kirsty Smith kommer inn for Tobin Heath, så da går Leah Galton opp på venstrekanten. I tillegg kommer Lucy Staniforth inn for Katie Zelem. Staniforth starter med et fryktelig svakt frispark.

83: Gult kort for Millie Turner. Rotet bort ballen, og la Spurs-spiller i bakken. Frispark i ganske farlig posisjon, men skuddet går utenfor.

85: Undertegnede roste Ashleigh Neville for ikke så lenge siden, men siden det har hun vært veldig heldig som ikke fikk straffespark mot seg, og nå var hun minst like heldig som ikke fikk sitt andre gule kort.

Det er lagt til seks minutter.

SLUTT.