Ivory Coast

Tok seg videre etter dramatisk gruppespillfinale – kan møte gullfavoritt i kvarten

Onsdag formiddag skulle gruppe D i sommerens olympiske turnering avgjøres, da Elfenbenskysten møtte Tyskland, samtidig som Brasil møtte Saudi-Arabia.

Amad Diallo, Eric Bailly og resten av det ivorianske laget ville være sikret avansement så lenge de klarte å skaffe poeng mot tyskerne, mens de med tap ville være avhengig av saudiarabisk seier med en viss margin.

Bailly spilte samtlige 90 minutter av kampen, mens Diallo måtte finne seg i å gjøre en opptreden fra benken.

Sjansefattig førsteomgang

Og den første omgangen bar noe preg av at begge lag var avhengige av at resultatet gikk deres vei. Verken de tyske eller de ivorianske spillerne spilte med altfor høy risiko.

Likevel stoppet ikke det de hvitkledde tyskerne i å spille seg til flere store sjanser.

Allerede før ti minutter hadde blitt spilt i Rifu, fant nemlig veteran Max Kruse Eintracht Frankfurt-spiss Ragnar Ache med et godt vektet innlegg. Angriperen raget høyest i duell med venstreback Ismael Diallo, men ballen snek seg så vidt over mål.

Germany vs Cote d'Ivoire: Men's Football - Olympics: Day 5
PÅ BENKEN: Amad Diallo måtte finne seg i å starte onsdagens skjebnekamp på benken.

Deretter forsøkte Kruse å ta saken i egne føtter, men heller ikke Union Berlin-spilleren klarte å få ballen i mål.

Amad Diallos erstatter, Christian Kouamé, kunne bevist akkurat hvorfor han ble foretrukket overfor Uniteds unge stortalent, da han fikk en skuddmulighet midtveis gjennom den første omgangen. Dessverre for Elfenbenskysten endte deres første skudd i kampen godt over og godt utenfor mål.

Få minutter senere skulle Tyskland få en ny gigantisk sjanse, igjen ved Ache. Han kom nærmere denne gangen og satte ballen knallhardt i tverrliggeren, men lærkula ville ikke inn i mål.

Ivorianerne viste flere gode tendenser mot slutten av omgangen, men da dette ikke endte med de helt store målsjansene, ebbet omgangen ut uten scoringer.

Dramatisk andreomgang

Også etter pause fortsatte lagenes forsiktige tilnærming.

Den ivorianske sisteskansen Tape Ira var nære ved å kløne det til, da han var slepphendt etter et tysk hjørnespark, men de oransjekledde fikk til slutt avverget situasjonen.

Amad Diallo kom også på banen for Elfenbenskysten, som også skulle vise seg å trekke først i kampen. Et ivoriansk innkast fikk lov til å passere hele veien gjennom den tyske boksen, der Youssuf Dao lurte som gjedda i sivet.

Benjamin Henrichs klarte ikke å få kontroll over situasjonen, og endte til slutt med å sette ballen i eget mål. Med 1-1 i oppgjøret mellom Brasil og Saudi-Arabia, som gikk samtidig, tok ivorianerne dermed en midlertidig gruppeledelse.

FULL JUBEL: Amad Diallo og lagkameratene kunne juble for Youssuf Daos 1-0-scoring.

Den skulle dog ikke vise seg å vare lenge. Fem minutter senere hadde Eric Bailly på klønete vis laget et tysk frispark i farlig posisjon, da han lot armen henge igjen rundt hodet til Max Kruse. Frem skrittet innbytter Eduard Löwen, som satte ballen fint i krysset bak Ira.

Omtrent samtidig scoret Brasil 2-1 i det andre oppgjøret, noe som betød at bare uavgjort eller seier ville være nok til å sikre ivoriansk avansement.

«Elefantene» fikk sine muligheter, blant annet var Diallo nære ved å assistere ved to anledninger. Dessverre klarte ikke lagkameratene å utnytte ungguttens fine forsøk.

Med tre minutter igjen på klokken kunne 19-åringen i stedet ha avgjort kampen på egen hånd, da han dro seg inn i tyskernes straffefelt fra høyresiden og løsnet skudd. Avslutningen endte derimot i en tysker.

Diallo og lagkameratene protesterte heftig over det de mente var en hands, men kampens dommer lot seg ikke overbevise. Reprisene fra Rifu viste også at et straffespark ville ha vært noe strengt.

Det skulle dog ha lite å si, ettersom kampen til slutt ebbet ut uten flere scoringer. Med brasiliansk 3-1-seier ble det derfor andreplass i gruppen for ivorianerne. I lørdagens kvartfinale venter vinneren av gruppe C, som for øyeblikket ligger an til å bli gullfavoritt Spania.

Tyskland 1-1 (0-0) Elfenbenskysten

90+5′ Kampen er slutt.

90+3′ Brasil har scoret 3-1. Dermed skal det skje noe helt spektakulært om ikke søramerikanerne vinner gruppen.

80′ Brasil har scoret 2-1 mot Saudi-Arabia. Dermed leder brasilianerne gruppa, foran Elfenbenskysten som trenger uavgjort eller seier for å ta seg videre.

73′ TYSKLAND 1-1 Elfenbenskysten
Eduard Löwen setter et fint frispark i krysset bak Tape Ira. Det er Uniteds Eric Bailly som gir bort frisparket med en noe klønete manøver.

67′ Tyskland 0-1 ELFENBENSKYSTEN
Benjamin Henrichs setter ballen i eget mål etter duell med ivorianske Youssuf Dao. Akkurat nå er Elfenbenskysten videre som gruppevinnere!

56′ Amad Diallo kommer på banen for å erstatte Idrissa Doumbia.

46′ Avspark andre omgang.

45+2′ Pause.

43′ I gruppens andre oppgjør har Saudi-Arabia utliknet til 1-1. Det gjør at Elfenbenskysten med seier tar gruppeseieren.

20′ Brasil har for øvrig scoret i sitt møte med Saudi-Arabia. Slik det står, betyr det at tap ikke holder for Elfenbenskysten, uavgjort gir andreplass, mens de oransjekledde må vinne med tre for å ta gruppeseieren.