– Nå må jeg bygge videre

Marcus Rashford har startet sesongen slik han avsluttet den forrige. Det er en trend  han akter å fortsette med.

Etter å ha innledet sesongen på benken, har den fortsatt bare 18 år gamle kometen omsider kommet skikkelig igang. Han har nærmest gjort det umulig for José Mourinho å overse ham, og dette har resultert i at han nå har vært involvert i lagets seks siste kamper. Det har gitt fire scoringer så langt, med ganske sikkert mange flere i vente.

Den gode starten har selvsagt vært til beroligelse for dem som eventuelt måtte ha gått rundt i den villfarelse at  Marcus Rashfords strålende innledning på førstelagskarrieren i Manchester United bare var et tilfeldig blaff.

Selv har unggutten hele tiden vært innstilt på å jobbe hardt for å fortsette der han slapp i mai.

“Nå må jeg prøve å gjenskape de gode øyeblikkene.”

– Marcus Rashford

– Det skjedde så mye forrige sesong, men det var da. Nå må jeg prøve å gjenskape de gode øyeblikkene, sier Rashford til United Review, ifølge ManUtd.com.

– Det var derfor temmelig viktig for meg å starte denne sesongen med flere scoringer. Heretter satser jeg på å bygge videre på medgangen,

Og Rashford, som avsluttet 2015/16-sesongen med åtte fulltreffere bak sitt navn, er altså oppe i fire allerede denne  høsten. Det har han klart etter bare tre kamper fra start og fire fra benken.

– Min viktigste scoring

Han innledet scoringsrekken ved å komme inn og bli matchvinner helt på tampen av bortemøtet med Hull, en scoring han omtaler som «den viktigste hittil i karrieren».

– Det var et stort øyeblikk for meg, sier han, og legger til at han trolig ikkehar scoret et så sent mål noen gang tidligere.

– Det var fantastisk å feire den sammen med tilreisende fans. Det ga en helt fenomenal følelse, og ble gjort på instinkt, sier han om øyeblikket da han kastet seg inn i mengden av jublende United-fans.

– Slikt er ikke noe man planlegger, man bare gjør det!

hull
– Min viktigste scoring, sier Marcus Rashford om den han nettopp har satt inn her – mot Hull.

Men selv om han altså karakteriserer seiersmålet mot Hull som sin viktigste hittil, holder han debutmålet mot Midtjylland øverst på listen over scoringer som rent følelsesmessig har gitt det største utbyttet.

Hva da med scoringen som sikret 1-0 over Manchester City på Etihad i mars? Rashford har selvsagt gode minner også derfra:

– Kampen var ganske jevnspilt, så det kunne ha gått begge veier. Jeg tror de hadde mer ball enn oss, uten egentlig å true oss noe særlig. Før scoringen skjedde det to ganger at jeg kom alene med ham (Martin Demischelis), og han bare stjal ballen fra meg. Deretter visste jeg hva jeg måtte gjøre neste gang jeg mottok ballen, og da bare gjorde jeg det.

– Plutselig befant jeg meg alene mot keeper (Joe Hart). Da gjaldt det bare å slappe av og konsentrere seg. Og det var det jeg gjorde. (United)-fansen befant seg for langt unna, men det var en god følelse å se alle spillerne komme løpende mot meg. At vi i tillegg holdt ut og vant kampen 1-0, var fantastisk.