Nå må han få hyllesten han fortjener?

36 mål for Belgia allerede. Vi bøyer oss i støvet, Romelu Lukaku!

Mandag kveld var det duket for Belgias, og dermed også Lukaku og Fellainis, siste mulighet til å terpe spillet før VM sparkes i gang på torsdag.

Bare én av de to fikk den muligheten.

Motstander var Costa Rica, som overrasket mange ved å gå hele veien til kvartfinalen i VM 2014.

De var også laget som skulle ta ledelsen mandag kveld, bare for å se Lukaku snu det hele før kampen ble avblåst.

Førstetouchen (kanskje) et problem

Det føles rart å skulle kritisere en spiller som er mestscorende for sitt land, og som nå har ti nettkjenninger på like mange kamper.

Lukaku så tent ut fra avspark mandag kveld, og markerte seg faktisk først ved en viktig defensiv involvering på en Costa Rica-dødball.

Like etter roper han på straffe i motsatt felt, men det ville vært fryktelig strengt.

Så er det slik at Belgias angrepsrekke foruten Lukaku, Hazard og Mertens, ofte ønsker å trekke inn i banen, spille en kort pasning for å så gå på løp. Her jobber Lukaku fortsatt litt med å motta å avlevere ballen på få touch.

Så er det i beste fall flisespikkeri, i alle fall tre målpoeng tatt i betraktning. 

Ellers markerte Lukaku seg ved flere anledninger de første 45 denne mandagen, og to glimrende Keylor Navas-redninger til tross, så var det lite sisteskansen kunne gjøre på Lukakus tredje forsøk.

Innlegget fra Mertens, som allerede hadde utlignet Costa Ricas åpningsmål, var glimrende, og Lukakus volley var minst like imponerende. 

Dette skjedde like før pause, og Belgia kunne altså tusle i garderoben med en velfortjent 2-1-ledelse.

Fellaini ble værende på benken i samtlige 90 minutter.

Hvem så den komme?

Romelu Lukaku fikk fornyet tillit også etter hvilen, til tross for at Roberto Martinez byttet omtrent hele laget i forrige treningskamp.

Nå handler det derimot om å sette laget som snart skal ut i ilden, og sånn sett var det heller ikke oppløftende for Maraoune Fellaini at han ikke fikk spilletid denne kvelden.

Lukaku hadde såvidt rukket å være nær ballen i den andre omgangen, før han kom på et voldsomt løp inn i motstanderens boks, og headingen var akkurat så kontant som du forventer fra Belgias toppscorer. Utagbart for Navas, og 3-1 var et faktum. 

På dette tidspunktet hadde Belgia full kontroll på kampen, noe som også påvirket tempoet i oppgjøret. Det ble stadig flere langskudd fra vertene, og stadig flere fikk innhopp.

Etter sitt andre mål, var det en Lukaku med selvtillit vi fikk se denne mandagen. Spissen involverte seg mye i spillet, og trakk seg ved flere anledninger ut på kantene for å motta ball. Her fikk han også vist noen lekre detaljer, detaljer man tidvis glemmer at den høyreiste spissen har i sitt repertoar.

Det gjaldt også for Belgias fjerde mål.

Lukaku jaktet hat-tricket sitt, og når han da mottok ballen i gunstig skuddposisjon i Costa Ricas boks, så var det få som forventet at spissen skulle lure alt og alle, og sende avgårde en sylfrekk pasning tilbake foran mål – hvor Michy Batshuayi fikk kveldens enkleste jobb med å sette ballen i nettet.

Flere mål skulle det heller ikke bli.

Belgia reiser til Russland med en bunnsolid generalprøve i bagasjen, og en 24 år gammel spiss som allerede har rukket å score 36 mål for landet sitt. Mer enn noen andre i historien.

I sommer blir det etter alle solemerker mer.

Belgia – Costa Rica 4-1

King Baudouin Stadium, treningskamp 

Mål: Bryan Ruiz (24), Dries Mertens (31), Lukaku (42, 50), Batshuayi (64)

Belgia: Courtois, Alderweireld, Boyata (Dendocker 65′), Verthongen, Meunier (Chadli 46′), De Bruyne (Tielemans 71′), Witsel, Carrasco, Mertens (Batshuayi 52′), Hazard (Dembelé 70′), Lukaku (T. Hazard 65′).