– Nå kan vi ha fullt fokus på å vinne Europa League

Victor Lindelöf spilte en svært viktog rolle da United tok seg til Champions League. Svensken påpeker imidlertid at sesongen ikke er ferdig, og øyner sølvtøy i Tyskland i august.

– Det var en tøff kamp i dag. Vi spilte ikke vår beste kamp, men med 2-0 mot et sterkt lag som Leicester kan vi si at jobben er vel utført og vi er tilbake i Champions League. Det var målet hele veien denne sesongen, sier Lindelöf til MUTV.

Sikker på Bruno-scoring

Det var ikke mange som levnet United de store sjansene i januar da avstanden opp til de beste lagene virket faretruende stor, men med Bruno Fernandes på laget har United hevet seg voldsomt og kronet en god Premier League-sesong med å ende på 3. plass.

JUBEL: United-spillerne feirer Jesse Lingards 2-0-mål som blåste bort all tvil om at United vil spille Champions League igjen i 2020/21-sesongen.

Svensken sier forklaringen er ganske enkel. 

– Vi gjør alt som en enhet. Vi forsvarer oss som et lag, og vi angriper som et lag. Vi gjør alt sammen og det har vært nøkkelen til denne gode perioden. Alle vet hva de skal gjøre og så har vi hatt angripere som leverer hele veien, sier Lindelöf.

Lenge var det drama på King Power Stadium.

På stillingen 0-0 visste United og Lindelöf at én scoring til Leicester ville være nok til å sende United ut av Champions League-kampen ettersom Chelsea ledet komfortabelt i London.

SUKSESS: Ole Gunnar Solskjær jubler sammen med Michael Carrick og Kieran McKenna etter at CL-spill er sikret neste sesong.

Da Anthony Martial skaffet United straffe, var imidlertid svensken sikker på at United ville ta en uhyre verdifull ledelse.

– Jeg var sikker på at han kom til å score på den straffen. Han er en glimrende straffeskytter, og visste tidlig hvor han ville sitte den. Det hjalp selvsagt også da Jesse satte inn 2-0 helt på slutten, sier den blide svensken.

– Gir oss mer ro

Før søndagens kamp på King Power Stadium, påpekte Ole Gunnar Solskjær at United-spillerne nå er langt sterkere mentalt enn på samme tid i fjor.

Lindelöf er enig med United-manageren.

– Ja, vi har blitt mer mentalt sterke enn tidligere. Vi har press på oss, men leverer en ny kamp uten baklengsmål. Champions League-spill er et minumum for United, men det er ett trofé igjen å kjempe om denne sesongen. Nå går vi for seier i Europa League. Dette resultatet gir oss litt mer ro nå og dersom vi slår ut LASK kan vi kan dra til Tyskland, fokusere på å prestere på et høyt nivå, og går for seier, sier Lindelöf.