Nå har han lagt skoene på hylla

Han ble tidlig sett på som et stortalent. Nå har tidligere United-spiller Anderson lagt opp i en alder av 31.

Mange vil nok si at den profesjonelle fotballkarrieren til Anderson tok slutt da han forlot i 2015. Da hadde han også allerede gått et par sesonger med flere skader og lite spilletid.

I starten av United-karrieren derimot ble 19-åringen, som kom fra Porto i 2007 for rundt 30 millioner pund, sett på som et stort talent.

Etter en noe tøff start, ble etter hvert brasilianeren en viktig mann for Sir Alex Ferguson. Han spilte totalt 38 kamper for United i sin første sesong – 2007/2008-sesongen.

Samme sesong gikk United hele veien i Champions League. Anderson startet de aller fleste kampene på veien mot finalen i Moskva mot Chelsea, men det er kanskje selve finalen han huskes best for.

For hvem glemmer vel da han som den fryktløse unggutten han var gikk fram på straffen etter at John Terry hadde bommet? Anderson klinket ballen knallhardt i midten av målet, og bidro til at United til slutt kunne løfte trofeet.

SCORET: Anderson huskes kanskje best for dette sparket, som bidro til at United vant Champions League i 2008.

Det samme året fikk han også utmerkelsen som Europas «Golden Boy», som blir gitt til den spilleren under 21 år som har vært best gjennom kalenderåret.

Men selv om han tidvis viste glimt av storhet i noen sesonger etterpå også, slo Anderson aldri ut i full blomst.

Han endte på 181 kamper i den røde trøya, og fikk med seg ni mål.

Etter å ha prøvd seg i hjemlandet i noen år, har han den siste sesongen spilt i Adana Demirspor i tyrkisk 2. divisjon. Men nå er det altså slutt for den lille brasilianeren, som legger opp som 31-åring.