– Nå har han gitt begge to en utfordring

Tidligere United-keeper Mark Bosnich sier Ole Gunnar Solskjærs utspill om Dean Henderson sender en klar melding både til Henderson og David de Gea.

Mandag formiddag kom uttalelsene fra Sheffield United-manager Chris Wilder om at Dean Hendersons låneopphold hos Sheffield United sannsynligvis vil forlenges ut sesongen i løpet av de neste dagene, men det er foreløpig usikkert hva som skjer neste sesong.

Ole Gunnar Solskjær har imidlertid åpenbart klare planer for unggutten på sikt.

– Denne sesongen har vært en strålende erfaring for ham. Han har vist seg godt frem og han kommer til å bli både Englands førstekeeper og Uniteds førstekeeper på et eller annet tidspunkt, sa Solskjær i helgen.  

– Ser ingen grunn til at han ikke skal lykkes

Bosnich fikk selv oppgaven med å fylle keeperrollen i United da Peter Schmeichel dro til Sporting Lisboa etter Champions League-finalen i 1999.

Den australske burvokteren trøblet imidlertid med å innfri forventningene, men er ikke i tvil om at Henderson har det som skal til for å kunne erstatte David de Gea en dag.

SOLID: Dean Henderson har imponert på utlån til Sheffield United denne sesongen. Unggutten kommer til å fullføre sesongen hos Sheffield United.

– Det er ingen grunn til at han ikke kan bli både Uniteds og Englands førstekeeper slik Solskjær sier, påpeker Bosnich til Sky Sports.

Den tidligere United-keeperen tror Ole Gunnar Solskjærs utspill om Henderson var smart og sier United-manageren nå har sendt et viktig budskap til både Henderson og ikke minst David de Gea.

– David De Gea har gjort en fantastisk jobb i United i mange år, men vi har også sett tidligere at han har flørtet med andre klubber. Når Solskjær sier det han gjør, gir ham begge keeperne en utfordring.

NATURLIG FØRSTEVALG: David de Gea regnes som en av verdens beste målvakter, men kan snart få konkurranse fra Dean Henderson.

De Gea skrev i høst under på en ny kontrakt med United som binder ham til klubben til 2023 med opsjon på ytterligere ett år, mens Dean Henderson sist sommer skrev under på en ny kontrakt som binder ham til United til sommeren 2022.

Også den kontrakten har en opsjon på ytterligere ett år. 

– Pogba bør bli. Han har mye ugjort i United.

Bosnich ser frem til at United kan stille med sitt sterkeste mannskap når sesongen starter igjen.

Det betyr et gjensyn med Paul Pogba som den tidligere keeperen mener bør bli på Old Trafford.  

GJENSYN: Paul Pogba og Marcus Rashford har begge trent godt etter langtidsskader. begge to vil spille viktige roller for United i sesonginnspurten.

– Det er mange delte meninger om Pogba, men jeg mener han bør bli. Det første alle klubber må spørre seg om før de selger sin beste spiller er: Hvem skal vi erstatte ham med? Pogba er nesten umulig å erstatte. Han er en av verdens beste spillere. Med Bruno Fernandes på laget, en klar strategi og en stø kurs, bør han bli i United. Det er en annerledes entusiasme rundt United nå, og om Pogba brukes riktig, vil han bli en svært viktig del av ryggraden til United, sier Bosnich.